Profesori şi elevi

Câteva mii de profesori vin să fluiere în faţa guvernului pentru a cere ceva ce Guvernul le dăduse deja. Normal, suntem în campanie, iar unul dintre liderii sindicali ai profesorilor tocmai s-a înscris în partidul care este din ce în ce mai agramat. Dar nu despre asta voiam să vorbesc, ci despre încărcarea exagerată a programelor şcolare, construite ca profesorii să aibă normă, fără a se gândi cineva la copii şi la ce fac ei în alea 4-6 ore de şcoală. Puţină lume ia în considerare că, încă din clasa întâi, pe lângă cele 4 ore petrecute la şcoală, copiii mai trebuie să lucreze acasă încă cel puţin 2 ore la teme, ceea ce face un total de 6 (şase) ore de muncă pentru un copil de 6 ani şi ajunge spre 8 ore deja la clasa a patra. Adulţii protestează dacă trebuie să stea o oră după program şi cer să fie plătiţi, fiind apăraţi de Codul Muncii. Carevasăzică, un profesor munceşte 4-5 ore/zi, un elev 6-10. Numai mie mi se pare ceva în neregulă cu chestia asta?

3 comments to “Profesori şi elevi”
  1. Pai nu sint niste loaze care tre sa asculte? Si profesorii au invatat la rindul lor ca sa ajunga ACOLO. Ei au ajuns, e rindul elevilor. Marea plingere e ca elevii nu prea vor sa ajunga tot acolo, dar asta nu mai e problema profesorilor. E a oricui altcuiva. Guvern, presedinte, societate, Becali, societate de consum, motociclete, televiziuni etc. Profesorii care petrec cea mai mare parte a timpului cu elevii nu sint raspunzatori deloc. Pina nu primesc fiecare gipan de la inspectorat ca sa aiba prestanta in fata elevilor nu sint raspunzatori pentru ca sint subfinantati. Intimplator la fel e si la universitati. Macar acolo autonomia permite operatii ingenioase gen gipuri contra diplome.

  2. Este foarte adevărat că familia şi-a cam luat mâna de pe copii, aproape chiar de la naştere, şi abia asta este de fapt problema reală a învăţământului. Fără implicarea familiei, loaza va rămâne loază, cu sau fără gipan, fie că munceşte 4 sau 10 ore pe zi. Până la urmă, decât mult şi fără rost, mai bine puţin şi prost 😉

  3. Te rog sa notezi aceasta intrebare in format word si sa il salvezi pe un „stix” si sa il trimiti ministrului Adormitei ( Adormitatului …. nu conteaza ) !

    Nu uita sa mentionezi numarul de stelute europene !

Comments are closed.