Stimată doamnă, îmi cer scuze!

Am fost printre cei care au ironizat prezenţa publică a Elenei Udrea, dar reflectând la ceea ce a făcut cu ocazia acestui Paşte îmi dau seama că ea este exact ceea ce are nevoie o industrie muribundă pentru a ieşi din stază. Este un excelent entertainer. Cară presa după ea peste tot şi reuşeşte astfel să atragă atenţia asupra domeniului pe care îl păstoreşte. Ia şi traista bucovineană pe care o poartă, plimbarea preşedintelui prin Bucovina, oul gigant şi pasca uriaşă făcut de dragul ei de slugarnicul Fluture, Bregovici şi Zamfir pe litoral, toate acestea au creat un moment de excepţie de care în mod sigur s-au bucurat cei din industrie.

Nu ştiu cât a contribuit personal la realizarea lor, însă a contribuit enorm la mediatizare. Fără prezenţa ei, buletinele de ştiri de anul acesta ar fi fost identice cu cele de anul trecut, superplictisitoare. Introducerea tichetelor de vacanţă nu este, de asemenea, o idee rea, deşi probabil că anul acesta nu se vor vedea efectele, ele apărând destul de târziu, după ce companiile mari şi-au făcut deja bugetele, dar reprezintă o modalitate de ajutare a turismului autohton.

De departe, este cel mai eficient ministru al guvernului Boc, un contrast enorm faţă de un Videanu sau Niţă, despre care nici nu ştiu dacă mai fac parte sau nu din guvern, sau cu agitaţia tâmpă a lui Boc şi Pogea. Sigur, că asta nu schimbă drumurule proaste, mâncarea infectă din diverse locante sau cearceafurile murdare din hotelurile patriei, dar nici nu este treaba ei. Treaba ei este să promoveze turismul românesc şi asta face, chiar foarte bine.

[PS Nu vreau să discutăm despre parcări, cocoşi, preşedinţi norvegieni. Mulţumesc.]

9 comments to “Stimată doamnă, îmi cer scuze!”
  1. Pana la un punct iti dau dreptate. Dar faptul ca Basescu si fiica sa Elena au fost prezenti cu zeci de camere de filmat pe langa ei ma face sa cred ca acest spectacol a fost folosit si in scop electoral. Cu asta nu pot sa fiu de acord.

  2. Exact la asta ma gandeam si eu zilele astea. E foarte mediatizata madam Udrea si, desi citesc rar presa politica, stiu cel mai mult despre impozitul forfetar si ce mai face ministrul turismului. La urma urmei, cui ii place sa vada un mos obosit promovand turismul? Nu eu.
    Daca face si topless la vara, clar e pe drumul cel bun.

  3. Pingback: Miclea şi Udrea - de ce politica e pentru politicieni « La colţu’ străzii

  4. Pana una, alta, inteleg ca de Pasti hotelurile au fost mai goale decat altadata, iar numarul de turisti, mai mic.

    Asa ca entertainerul dvs. e cam ineficient.

    Nimic despre ‘presedintele Norvegiei’, asa cum ati dorit.

    • Liviu, depinde la ce anume te raportezi. În 2008, Paştele a fost legat de 1 mai, astfel că minivacanţa a fost mai mare. Litoralul nu este neapărat o destinaţie de Paşte tradiţională (mai degrabă Bucovina), ci de 1 mai, când începea propriu-zis, sezonul. În plus, nu era criză economică.
      Numărul de 800 de camere de hotel ocupate pe litoral este, la rândul lui, relativ. Relatările vorbesc de 8.000-12.000 persoane, ceea ce oferă un preview a cum se va desfăşura vacanţa de vară: la „negru” sau „la gri”. De aceea, tichetele de vacanţă pot juca rolul de a muta o parte din consumul turistic în zona fiscalizată.

      PS Dvs, „aţi dorit”… Să înţeleg că eşti supărat pe mine?

  5. Cum era cu Geoană cu cine numără voturile, cam aşa e şi aici: ieri se amuzau cei de la Europa FM că unii relatau că au fost 500-1000 de oameni la concert, alţii vorbeau de 10 mii. Cum numeri constănţenii, eu nu ştiu…
    Comparaţia cu anul trecut e relativă din multe motive. Pachetele turistice au fost anul trecut separate în marea lor majoritate, fiind ceva de genul 25-29 aprilie, iar cel de 1 mai fiind 30 apr-4mai. Nu mai spun de preţuri, că anul trecut se aruncaseră la nişte scoruri incredibile, iar anul ăsta dau din colţ în colţ. Ţi-am mai spus că panaramele astea nu o să priceapă niciodată că o marjă de profit de 10% este OK.

    În altă ordine de idei mie mi se pare hilar să-ţi ceri scuze. Pentru ce?!

  6. N-am avut de ce sa ma supar, mai ales ca nu ne-am tutuit niciodata 🙂

    Mi s-a parut doar ca ati confundat un pic demersul de imagine al Elenei Udrea, probabil reusit in sine, dar cu efecte ca si nule asupra beneficiilor pentru turism. Or la sfarsitul zilei asta conteaza – ce a facut concret Udrea, nu de cate ori a aparut la televizor.

Comments are closed.