Porniţi grătarele!

Maestrul Vanghelie cerea oprirea grătarelor pentru cuvântarea domnului Geoană. Acum, cred că ar trebui oprite alegerile pentru grătare. Mai bine să vorbească ele. Mâine, eu voi alege grătarul. O pastramă de berbecuţ de la nea Mircea Măcelarul (cei mai buni mici din Bucureşti) şi nişte fleicuţe „moartea colesterolului”. Vor fi primele alegeri la care nu mă voi prezenta la vot. Sunt primele alegeri la care nu există „răul cel mic”.

Spuneam în urmă cu ceva timp că asistăm la un divorţ între clasa politică şi cetăţeni, fiind paralelă complet cu nevoile acestora. Dacă în vremuri bune acest divorţ mai putea fi acceptat, acum e inacceptabil. România este în criză profundă, economică şi morală, şi preşedintele tunde oi, liderul celuilalt partid se joacă în nisip cu lopăţica iar Obama din carpaţi se vadimizează pe zi ce trece. Guvernul continuă netulburat planul de distrugere a părţii din economia românească ce nu falimentase încă din cauza crizei economice. Şeful Băncii Naţionale visează creşteri economice în condiţiile în care toate economiile revizuiesc negativ prognozele, iar datele de pe trimestrul I au fost mai slabe decât ne aşteptam. Ţara pluteşte în derivă către nu se ştie unde, mânată de valuri încoace şi încolo. Nimeni nu conduce, nimeni nu pare că-i pasă.

Clasa politică actuală şi-a dat măsura incompetenţei şi le lipseşte minima decenţă (că de inteligenţă nu poate fi vorba) de a-şi da seama cât de ridicoli sunt. Mi-e greu să-mi dau seama cum poate Cristian Preda, un tip care a dat dovadă de excelenţă managerială în organizarea somet-ului francofoniei şi care părea aerisit intelectual să accepte să se bălăcească în noroi şi să mănânce căcat cu polonicul. Merită să-ţi baţi joc de tine pentru o sinecură de 7000 de euro pe lună? Merită să mănânci atâta căcat? Merită să stai legat la ochi şi să nu vezi ce se întâmplă în jur? Alegeri personale.

Dacă s-ar fi ales individual, poate că aş fi găsit 2-3 persoane care să merite deranjul. Dar de fapt nu merită. Nu merită şi, cei care merită, nu merită fiindcă acceptă mizeria în care se complac. Acceptă să cauţioneze cu prezenţa lor decentă personaje de coşmar. Toată lumea tace, înghite în sec şi nu le spune nimic. O fi greu pentru Adina Vălean să-i spună lui Crin că e un măgar misogin eşuat într-un vadimism de prost gust, dar în tot PNL-ul nu se găseşte nimeni? Cum poţi tu, ca femeie, să suporţi lângă tine un asemenea dobitoc? Nu se găseşte nimeni să-i spună jenantei Norica Nicolai, bă-i femei, mai taci dracului din gură că ne-ai făcut partidul de râs? Ciocu’ mic şi joc de glezne până după alegeri nu te mai arăta atâta la TV, că ăia te cheamă să facă mişto de tine?

De la PD oricum n-am avut niciodată vreo pretenţie. Ei sunt toţi o turmă de oi mânate cum vrea baciul lor. Gloată amorfă fără creier şi gând personal, gata să execute orice ordonă tătucul, oricât de umilitor. Vrea tătucu 10 voturi pentru fată de la fiecare? Se rezolvă imediat. Dar, ce-i drept, şi tătucul însuşi prestează pentru partid fără jenă. Tunde oi, dansează ţărănci, pupă poporul, decorează soldaţi, ceartă magistraţi, că doar fraierii plătesc.

De PSD nu zic nimic. A zis Vanghelie totul când i-a garantat pe toţi. Dacă te uiţi la Abramburica (zău că altfel nu pot să-i spun) este clar că garanţia Vanghelie înseamnă incompetenţă… garantată. Al doilea exemplu este Severin, deci nu e vorba de o întâmplare. Al treilea, Geoană. Omul ştie ce garantează.

Aş fi votat cu PRM-ul. Măcar scăpa Steaua de-un idiot şi poate aş fi avut unde să merg cu cel mic la un meci (că stadionul este peste drum). Dar oierul nu e om serios şi dacă ar câştiga nu s-ar duce, deci şi aşa ar fi fost un vot irosit. Oricum, la o prezenţă între „cota unică şi TVA„, scorul final o să fie: 36 PSD, 32 PD, 18 PNL, 10 UDMR, 4 EBA. Porniţi grătarele şi băgaţi-i în aia mamii lor pe politicieni.

8 comments to “Porniţi grătarele!”
  1. Ce te-a apucat frate, imi faci concurenta. 🙂 Ma duc maine si votez cu aia civicii ca nu mi-au facut niciun rau. Si nici n-o sa-mi faca. Absenteismul e cel mai pagubos. Ca lasam cale idiotilor astia sa faca tot ce le trece prin cap.

  2. Am auzit la TV ca pot sa votez oriunde.M-am dus la o sectie de votare la Liceul Matei Basarab din Bucuresti, langa care locuiesc,si cei care erau acolo m-au trimis la plimbare.
    Mi-au zis ca trebuie sa ma duc la sectia de votare de care apartin , care e la 1 km. distanta.Scoala la care votam noi in ultimii 20 de ani nu mai exista.
    Strada Labirint, pe care locuiesc, exista de la nr. 100 mai departe.Sub nr. 100 se cheama Cauzasi.Dar pe Cauzasi nu ma primesc sa votez pt. ca pe buletin scrie str. Labirint.
    In conditiile astea nu m-am mai dus la vot.
    Daca la TV se anunta ca pot vota oriunde si cei de la sectia de votare stiu altceva, sa nu se mai planga ca lumea nu merge la vot.

  3. Eu nu am ales grătarul. Sunt de acord că nu există nici măcar răul mic, dar răul MAI MIC există dacă te uiţi pe liste. Dar câţi dintre cei care au mers la vot au citit listele?!

    Oricum, la vot am să mă duc fie şi doar să-mi anulez votul. 😉

  4. Pingback: Despre Politica | Alegeri fara castigatori

Comments are closed.