[Offtopic]Soluţie microplăţi?

Am în lucru un proiect care ar implica vânzarea unor produse cu preţuri de 20-50 lei. Aceste produse vor fi vândute individual, dar şi împachetate în variante de până la 700 lei. Clienţii sunt exclusiv persoane juridice. Pentru produsele individuale, s-ar preta plata prin SMS, dar ştiu că sunt comisioane în bătaie de joc (50%). Nu mizez pe un rulaj foarte mare, fiind vorba de o nişă relativ îngustă. Variante?

5 comments to “[Offtopic]Soluţie microplăţi?”
  1. N-ai zis nimic despre sistemul de livrare, dar tot ma hazardez sa te intreb: de ce nu organizezi un magazin virtual cu plata cumparaturilor cu ajutorul cardurilor bancare ?
    Recunosc, nu stiu ce cheltuieli implica – dar satisfactia cumparatorului este asigurata: 0 lei comision. Ramine problema transportului produsului – dar daca se ridica de la sediul reprezentanta „magazinului virtual” – acelasi cost !

  2. Ma rog – opiniile difera.

    In ceea ce ma priveste – eu am facut foarte multe plati pentru valori incepind de la 8 USD si cred ca tocmai valorile mici fac potrivita utilizarea cardului.

    Ce-i drept – nu se justifica – in cazul de fata – organizarea unui magazin virtual. Este suficienta cunoasterea de catre client a numarului de cont in care trebuie sa dirijeze suma, iar plata se poate face cu ordin de plata direct pe internet.
    Presupun ca orice persoana juridica a ajuns la concluzia ca abonamentul la internet este absolut necesar, iar in relatiile cu banca sa – absolut necesar un abonament la operatiuni pe internet.
    Eu imi platesc ABSOLUT toate facturile pe aceasta cale; cu card bancar – acolo unde este posibil (Vodafone ), cu OP in celelalte cazuri (utilitati, alti beneficiari ).
    Ca fost lucrator bancar – chiar detest sa ma deplasez la sediul bancii si sint demoralizat atunci cind, din motive obiective, sint obligat s-o fac.
    Succes !

  3. Mi-am verificat aseara operatiunile de plata cu cardul – avantajul major este ca NU SE PERCEP COMISIOANE !
    Exemplu – achizitionarea unei baterii de capacitate sporita pentru video-camera nu a fost urmata de perceperea unui comision din partea bancii.
    Nu stiu cit timp va fi astfel.

    Astfel incit eu cred ca merita facuta o investitie intr-un magazin virtual.
    Personal – nu ma ocup cu asemenea operatiuni deoarece nu am licente software pentru produsele implicate in crearea aplicatiei, dar se poate lansa o comanda – de exemplu aici:

    http://www.getafreelancer.com/

    • Da, nu se percep comisioane de la cumpărător (în cazul tranzacţiilor externe care implică schimb valutar e un comision de 1%). Problema este că pentru implementare plată prin card în magazin există nişte taxe pentru proprietar şi nu sunt tocmai rentabile la volumul pe care îl preconizez eu (mai ales că sunt tranzacţii mici şi nu foarte multe). Din ce am observat, un site cu profiul similar cu ce vreau eu să fac nu are aşa ceva. Pur şi simplu, plata prin OP.
      În ceea ce priveşte magazinul, nu-i problemă, am făcut unul, mă pricep destul de bine la programare. Plus că sunt nenumărate gratuite pe web. Dar nu prea se potriveşte – repet, e vorba de documente MS Word spre download.
      Oricum, să ştii că apreciez eforturile. Mulţumesc. Când o să mai avansez cu proiectul o să discut cu cei de la bancă şi cu cei de la Gecad.

Comments are closed.