De ce, nene Anghelache, de ce?

  • De ce 90% din site-urile ziarelor şi agenţiilor de ştiri din România deschid un articol corelat în altă fereastră?
  • De ce ar vrea PSD să înlocuiască un candidat de 20-25% şi care este poate cel mai potrivit pentru job-descriptionul funcţiei de preşedinte (dintre cei care candidează) cu unul de maxim 10-12%, nepotrivit pentru aşa ceva şi care va lua 0,0001% voturi în Bucureşti?
  • De ce Crin Antonescu nu poate nici măcar mima participarea la cursa electorală?
  • De ce dă guvernul o lege de 300 de pagini (Legea Educaţiei)? Cum se poate aplica o lege de 300 de pagini?
  • De ce dă guvernul o lege în care spune că o va schimba peste un an (Legea salarizării unice – 180 pagini)?

Dar nenea Anghelache, cuminte, n-a vrut să spună nimic.

9 comments to “De ce, nene Anghelache, de ce?”
  1. Cateva precizari: Antonescu este deja in cursa electorala si chiar se straduie sa fie altfel. Legea educatiei – indiferent de cate pagini are (codul civil are peste 3000 de articole deci undeva in jurul a cateva mii de pagini..) – poate fi aplicata, dar ar fi fost mai bine sa fie dezbatuta public nu adoptata prin asumarea raspunderii..

    • Da, Mircea, Crin este în campanie, o zi da, o lună ba. S-o strădui să fie altfel, dar nu’ş cum se face că nu se vede deloc această străduinţă. Şi în general, vreun mic efort din partea dumnealui. Duda săracu s-a plimbat prin ţară cât la ţinut bugetul.
      PS Tu eşti Crin Antonescu, nu? 😆

  2. In privinţa lui Oprescu, din păcate nu prea e aşa. Şi eu cred că Oprescu nu prea şi-a făcut treaba de primar, oricum n-a schimbat fundamental abordarea, ci mai mult a păstorit afacerile deja existente, însă din păcate, văd în fiecare zi că foarte mulţi bucureşteni spun că vor vota Oprescu. Mult mai mulţi decât cei care spun că vor vota Geoană, si aproape la fel de mulţi cât cei care spun că vor vota Antonescu 😀
    Sigur că ceea ce spun eu nu are relevanţă sociologică, dar tare mă tem că în sondajele de opinie Geoană raportat la Oprescu este favorizat din pix. Spun că mă tem, pentru că îl consider pe Oprescu doar o păcăleală.

  3. Liviu,
    e doar o impresie. Sondajele spun altceva. În primul tur nu speră la mai mult de 12 procente. Nu are notorietate semnificativă la nivel naţional şi este suficient de târziu ca să şi-o construiască. Mă foarte îndoiesc că are sprijinul lui Ion Iliescu aşa cum se spune. Ţinând cont că zvonurile sunt alimentate dintr-o anumită zonă (Dan Andronic, Inpolitics) nu e greu să vezi ce sprijin are.

  4. Adevărat, eu ma refeream mai mult la situatia din Bucuresti, unde pronosticul / pariul meu este ca Oprescu va ajunge spre 15%. In rest, nici eu nu cred ca Oprescu va produce surpriza, ci, tot asa, doar ca impresie personală, cred că Geoană va produce surpriza, în sensul că va fi mult sub aşteptări, fără ca voturile necapitalizate de el să se ducă spre o direcţie predilectă.

    • Într-un anume fel, candidatura lui Oprescu îl ajută pe Geoană, fiindcă astfel scorul sub cel al partidului devine explicabil. Nu exclud cu totul ca această candidatură, dacă se va materializa, să fie cu „voie de la stăpânire”. Sondajele de până acum au arătat că afectat este Crin Antonescu, ale cărui şanse de tur 2 scad.

  5. De ce ar vrea PSD să înlocuiască un candidat de 20-25% şi care este poate cel mai potrivit pentru job-descriptionul funcţiei de preşedinte (dintre cei care candidează) cu unul de maxim 10-12%, nepotrivit pentru aşa ceva şi care va lua 0,0001% voturi în Bucureşti?

    –––––––––––––––––––––––––––––––––

    Pentru ca unul e PROSTANAC iar altul a reusit sa il bata pe Blaga si intreaga masinarie de partid care imi vopsise capitala in portocaliu.

    • Mihai, după mandatul lui Videanu, Blaga nu avea nici o şansă. Pur şi simplu Oprescu a fost singurul contracandidat care a participat la acele alegeri. Tu mai ţii minte cine a candidat în afară de el? Plus că acuma miza este alta şi puţini ar fi dispuşi să rişte pe mâna lui Oprescu. Nu uita că votul va fi decis în mediul rural, acolo unde Oprescu nu are nici o şansă să pătrundă fără o maşinărie de partid bine pusă la punct. Iar baronii PSD votează cu Geoană.

  6. Eu una voi vota Crin Antonescu. Indiferent daca candideaza Geoana sau Oprescu ! Crin Antonescu are un alt mod de a face politica si sper sa ajunga presedintele romaniei !

Comments are closed.