Şi dacă?

Toată lumea spune că Băsescu este un maestru al politicii şi că gândeşte nşpe mutări înainte şi-i face şah-mat pe adversari. Dar dacă omul pur şi simplu a luat-o razna? Adică FMI-ul îi sugerează că trebuie un „guvern de coaliţie„, există o majoritate cu o propunere de premier şi el îl numeşte pe Negoiţă? Ce naiba nominalizare e asta? Dacă ar fi un om normal asta ar însemna bătaie de joc la adresa ţării, a FMI, a CE (la adresa CE cu atât mai mult prin nominalizarea lui Cioloş, deşi i se indicase cu subiect şi predicat pe cine se aşteapta Barrosso să numească). Încep să cred că nu mai este un om normal. Revin cu întrebarea. Mai intră în turul II?

13 comments to “Şi dacă?”
  1. Va citez: Revin cu întrebarea. Mai intră în turul II?

    Nu numai ca intra in turul II, dar are in continuare prima sansa sa castige. Nu de alta, dar cel care voteaza e electoratul din Romania, care are un potential imens cand e vorba de inghitit gogosi 🙂

  2. Depinde cu cine intră în turul II. Că pe Geoană „îl face”, să fie clar! Altfel, sînt de acord, omul a luat-o pe arătură. Cred că sondajele care-i vin de la servicii sînt groaznice. Pentru el.

    • @Teacă
      Nu cred că mai „face” pe cineva. Mă rog, mai sunt, Gigi Becali, Vadim, Remus Cernea, Kelemen Hunor…
      @Serban
      Este vorba de mobilizare electorală. Traian Băsescu are un potenţial de 30-34% dintre cei care vin la vot. Nu este deloc exclus ca 10 sau 20% dintre ei să nu mai vină la urne, atâta timp cât alegerea lui Băsescu înseamnă prelungirea crizei politice până în aprilie… Eu zic că începe să se joace locul lui şi Crin Antonescu are o şansă.

  3. Ai jucat sah? Ti s-a intamplat sa vezi ca pierzi si sa te concentrezi exclusiv pe combinatia in care ti se pare ca poti castiga ceva? Si din cauza asta sa te trezesti cu piese luate?

    PS: da, inca mai pot demonstra ca intra in turul 2. Dar incep sa ma conving ca nu mai conteaza…. poate baietii cu campania sa mai dreaga ceva dar ma tem ca nu-i ajuta candidatul.

  4. @Cristi
    înţeleg analogia, dar nu sunt de acord 😀 Ar însemna ca Traian Băsescu chiar să aibă o „combinaţie” (=strategie), ceea ce mă îndoiesc.
    Totul s-a rupt când PSD a ieşit de la guvernare. Nu se aştepta la asta, sunt convins că şi el, şi PD-ul primiseră asigurări că nu se va întâmpla aşa ceva. De atunci improvizează. Prost.
    Mai degrabă aş vedea analogia cu un meci de fotbal în care li s-a spus că va fi soare şi s-a trezit cu zăpadă şi gheţuş. Nu au crampoane potrivite, alunecă tot timpul, sunt ridicoli şi adversarul marchează gol după gol. Nemaiputând să treacă de mijlocul terenului, dau la gioale, trag adversarii de tricou, trag de timp, dau cu mingea în tribună, încercând să-şi păstreze galeria proprie pe ideea „ce dacă am pierdut cu 8-0, n-ai văzut ce le-am dat la oase?”. Or asta se pare că funcţionează în zona talibană a pediştilor şi în zona vadim-becali de unde mai pot strânge nişte voturi. Suficient, probabil, pentru a intra în turul doi – deşi cred că dacă Antonescu nu mai gafează, se joacă.
    De altfel, cred că în zona asta va şi eşua duă prezidenţiale, fiind o zonă rentabilă politic, suficientă pentru un 15-20% pe termen lung. Criza asta va da naştere unor frustrări enorme în plan social şi Traian Băsescu le poate capitaliza pentru 2012.

  5. Doar azi: FMI-ul i-a dat-o inainte de desemnare. Becali a iesit impotriva lui. Udrea aiesit ca bezmetica „incognit-o” la Turcescu.

    Combinatia e simpla: Astora le e frica… Sa-i strivim! …. Din pacate pentru ei… mesajul se pare ca a ajuns si la altii 🙂 si acolo pare mai credibil.

  6. Singurul lucru de care mă mai mir este că încă te mai suprinde Băsescu. Chiar nu ai înţeles că nu are pic de bun-simţ, de demnitate şi, până la urmă, de logică în ceea ce întreprinde?!
    Te întrebi dacă a luat-o razna?! Îţi răspund cu o întrebare: a fost vreodată altfel decât este acum?
    Cred că abordarea ta vine tocmai din dezamăgirea pe care o ai faţă de speranţele pe care le aveai în urmă cu 5 ani. Când ţi-am spus nu m-ai crezut…:P

    Intră în turul 2 şi pierde. Am spus-o şi o repet – mă aştept însă să nu accepte înfrângerea şi circul să continue, dar sper să mă înşel…

  7. Scuze, Cristi…nu citisem inca aceasta postare cand ti-am trimis mail…constat ca suntem pe aceeasi lungime de unda…
    Daca mai prinde Base turul II ? De preferat nu…dar e o vorba romaneasca veche ce zice ca iarba rea nu piere cu una cu doua…astfel ca, probabil da.
    Parerea mea e ca omul nu e dus cu pluta, e pur si simplu malefic…semnalele de pe extern (inclusiv FMI si CE) au fost cat se poate de clare: când se termina scandalurile, vorbim, ne mai imprietenim…adica, indirect spus: Alegeti pe altcineva care sa nu guverneze prin scandaluri ! Sunt sigura ca asta i-a picat rau la stomac, de unde si atitudinea asta de : „Dupa mine, Potopul…”.

  8. Pingback: Politica prin ochelari de blogger

  9. Basescu nu se mai comporta normal de multa vreme. El este prizonierul propriului joc si nu mai poate da inapoi. Am facut aici (http://rational-idealist.blogspot.com/2009/11/teoria-jocurilor-politice-ro.html) o analiza a crizei politice actuale din perspectiva teoriei jocurilor. Exista si o solutie de neutralizare a lui Basescu si rezolvare a crizei, dar cere disciplina si un pic de altruism din partea coalitiei majoritare.

    Cat priveste intrebarea daca Basescu intra in turul doi… eu demult am spus ca sunt sanse sa nu intre (http://rational-idealist.blogspot.com/2009/10/punct-de-inflexiune-ro.html). Nu-mi fac un titlu de glorie, pentru ca a zis-o pana si „Felix Motanul” (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6340241-dan-voiculescu-traian-basescu-vrea-referendum-treaca-primul-tur-alegerilor.htm).
    E posibil sa treaca totusi, cu propteaua referendumului. Dar nu este sigur deloc.

  10. Da, cred ca intra in turul II, din pacate.
    In ceea ce priveste sanatatea sa mintala, eu aveam oricum mari dubii de mai bine de un an, de cand si-a numit amanta sefa a nou-infiintatului Minister al Turismului.Evolutia ulterioara a evenimentelor, cu fiica cvasi-retardata impinsa in Parlamentul European si asa mai departe, mi-a confirmat parerea initiala. Nu, eu cred ca nu este normal, clinic vorbind.Asa ca voi lua o pauza de la lenea mea consacrata in materie de participare la vot si voi merge si in 22, si in 6 decembrie. Omul trebuie ajutat sa se trateze. Cu dusuri reci, daca altfel nu se poate.

Comments are closed.