Mize derizorii

Cotidianul dezvăluie presupusa mită din cazul Păcuraru. Nişte cursuri de pregătire organizate de firma fiului său, un contract cu o valoare totală de 10,000 de euro (din care doar o parte ar fi ai fiului ministrului ai firmei acestuia). În cazul Nagy, „atenţia” ar consta într-un weekend la mare la bulgari pentru domnul ministru şi prietena sa. Codruţ Şereş pare să fi trădat patria pe gratis. Despre Mihai Voicu (pe lista Chiuariu) s-a scris că şi-a dat repartiţie într-o locuinţă ANL. Pe bune dacă oamenii aceştia nu merită arestaţi, dacă îşi riscă întreaga lor carieră pentru asemenea mize. Ca să nu vorbim de faptul că strică piaţa 😀

4 comments to “Mize derizorii”
  1. Cam derizorie miza, intr-adevar.

    Dar e totusi o problema si Pacuraru ar trebui sa-si dea demisia, daca este adevarat ce scrie in Cotidianul. Ma indoiesc ca existe probe solide pentru un dosar penal, dar oricum este un pic dubios.

    Ar fi primul caz in care procurorii chiar au gasit ceva printre membrii PNL, PC sau UDMR…

  2. Hm, se pare că la Păcuraru au căutat cu dedicaţie. Oricât ai vrea să pari inocent şi să acorzi prezumţia de nevinovăţie, nu ai cum să nu observi că toţi politicienii plimbaţi pe la DNA sunt NUMAI cei care l-au supărat într-un fel sau altul pe Traian Băsescu. Aşadar, Nicolăescu (proces cu Traian Băsescu), Vosganian (nu ştiu de la ce s-au luat, dar e supărat rău pe el), Cioroianu trebuie să fie pregătiţi că sigur urmează. Deşi e posibil ca minciunile din declaraţia de presă de ieri să fie un semn că Traian Băsescu a realizat că a mers prea departe şi să o lase mai moale, mai ales dacă trece moţiunea.

  3. Crezi că este posibil ca Morar s-o fi luat pe cont propriu? Este oare posibil ca în interacţiunea preşedinţie-parchet-SRI nu întotdeauna preşedintele să fie prima voce? E posibil să fi fost luat prin surprindere de mişcările lui Morar?
    E o speculaţie cu grad de probabilitate necunoscut, dar poate merită să fie luată în calcul.

    Problema într-o societate obişnuită cu favoruri, atenţii, bacşişuri e că e foarte vulnerabilă la justiţiari cu agendă politică. Dacă sapi suficient într-o anumită parte a grădinii, sigur vei găsi ceva. Problema e că nu prea sapi în cealaltă parte.

    Soluţie pe termen scurt nu văd, doar continuarea dereglementării şi privatizării…. Restul e utopie.

  4. 1. Este exclus ca Morar să o fi luat pe cont propriu. Pe de altă parte însă, în interacţiunea preşedinte-parchete-SRI nu preşedintele este întotdeauna prima voce. Peste tot există facţiuni cu interese diferite. Preşedintele nu cred că a fost surprins de acţiunea lui Morar, cât mai degrabă de reacţiile „adverse”, care să-l fi trezit un pic la realitate astfel încât să realizeze că a făcut-o prea de oaie şi bate prea tare la ochi. Numai că în încercare a diminua impactul a turnat şi mai tare gaz pe foc. Aşa cum am spus, faptul că nu mai are consilieri de calitate se vede de la o poştă.

    2. Cred că preşedintele începe să realizeze ce tâmpenie a făcut împreună cu Monica Macovei renunţând la independenţa procurorilor. Practic, în momentul acesta justiţia nu mai dispune de nici o voce credibilă, ceea ce nu este doar trist, ci şi foarte grav şi îl afectează şi pe el. Traian Băsescu a schimbat de 20 de ori mai multe persoane în justiţie decât Ion Iliescu şi practic se poate spune că Justiţia este condusă integral de oamenii săi, astfel încât tot ce se întâmplă în Justiţie îl afectează direct.

    3. Da, singura soluţie este retragerea statului de peste tot. Sunt curios dacă ne putem „debranşa” de stat cum ne putem debranşa de Radet 😆

Comments are closed.