Îl preia Băsescu pe Johannis?

În conferinţa de presă de ieri, Traian Băsescu a spus că Johannis „ar trebui să discute şi cu alte formaţiuni politice”. Azi, vine Sever Voinescu şi spune că „Soluţia ca Johannis să fie numit premier de către preşedintele Traian Băsescu, în cazul în care câştigă un nou mandat, nu este de respins”. Cred că e cam târziu şi miroase. De fapt, pute.

10 comments to “Îl preia Băsescu pe Johannis?”
  1. Ideea este cu dus şi-ntors, pentru dacă şi-l aproprie pe Johannis dă apă la moară adversarilor. Dacă e bun, de ce nu l-ai acceptat acum 2 luni? Pe de altă parte, îl pune pe Johannis însuşi (şi PNL) într-o poziţie ingrată devreme ce s-a agreat majoritatea PSD-PNL în jurul lui. Aşa cum formulează ei, Johannis ar fi ca soluţie pentru un guvern PD-PNL după alegeri, fiindcă, chiar dacă este ales, şansele de a putea impune un guvern sunt relativ mici.

  2. Miscarea este tardiva si pute rau!

    Dar cred ca exista o explicatie.
    O parte destul de importanta a votului negativ anti-Basescu este de la cei care s-au saturat de crize si scandaluri politice si vor o solutie de stabilizare, chiar daca nu este ideala. Or, ce le poate Basescu promite acestor oameni? Ca daca iese din nou presedinte il propune pe Boc prim ministru si merge spre dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate? A incercat mesajul asta inainte de primul tur, acum e clar ca il duce spre pierderea alegerilor.

    Asa ca este foarte important pentru el sa dea acum un semnal ca Basescu presedinte nu inseamna neaparat prelungirea crizei politice (iar Geoana presedinte nu inseamna neaparat o solutie stabila de guvern – un alta petarda pe care a incercat s-o plaseze Lazaroiu in interviul de la radio).

    Deci e vorba doar de un mesaj de strategie electorala.
    Va merge?
    Nu cred, pentru ca este inconsistent cu strategia de pana acum a lui Basescu in campanie (nu cedeaza, sta vertical, singur impotriva tuturor etc). Si e cam tarziu pentru o schimbare radica de mesaj.

  3. Să se retragă din cursa prezidenţială. Am avea un tur II Antonescu-Geoană şi un potenţial guvern PNL-PD cu Johannis. Dar nu ştiu dacă îl interesează soarta PD-ului…

Comments are closed.