Geoană-Vântu. 2 posibile explicaţii

Analizând evenimentele din ultimele 24 de ore eu văd două posibile explicaţii logice:

1) Sorin Ovidiu Vântu i-a cerut ceva lui Geoană, acesta a refuzat => execuţia

2) Traian Băsescu îl „strînge” de c*e pe Vântu prin arestarea lui Popa (un caz flagrant de „La un caz, iar, pac la Războiu„) => execuţia lui Geoană

Ideea că Vântu joacă la 2 capete mi se pare prea mult pentru gradul de inteligenţă al mogulilor şi a clasei noastre politice. Voi vedeţi alte variante?

9 comments to “Geoană-Vântu. 2 posibile explicaţii”
  1. Poate sunt iubiţi. Asta ar explica de ce Mircea Geoană, fiind stresat, a preferat să meargă la domnul Vântu, în loc să meargă la nevasta lui.

    Glumesc, fireşte. Habar nu am, şi puţină importanţă are. Eu cred că avem de făcut o alegere binară: băsescu sau Geoană. Amândoi sunt mânjiţi mediatic de Vîntu, aşa că mi se rupe.

    Totuşi, de remarcat metodele securiste ale lui băse. Un motiv întemeiat să nu-l mai votăm.

  2. Geoană a fost complet nepregătit/neaşteptat de abordarea băsesciană ref la întâlnirea cu Vântu, ceea ce arată un staf de campanie de 2 lei. Cu atât mai mult cu cât se ştie că Geoană are un stil total diferit, nefiind capabil să se ia de piept cu nimeni.

    p.s. Arestarea lui Popa binenţeles că nu a fost întâmplătoare la acest moment, binenţeles că l-a favorizat mediatic pe Băsescu, dar nu cred că a fost executat de Vântu, chiar dacă acesta avea interese.

  3. Fac parte din acel segment de electorat pe care dezbaterea de ieri, ca si dramoleta cu filmuletul de saptamana trecuta, l-au lasat rece.

    Sunt de multa vreme decis sa votez anti-Basescu, asa ca urmaresc aceste discutii cu patima cu care as urmari un meci de baseball, adica nula 🙂

  4. Ha-ha …Pana si rusii s-au saturat de Geoana.
    De pe Hotnews…..

    In relatiile cu Moscova actiunile lui Traian Basescu apar ca dinamice, directe si eficiente. Iar politicienii rusi apreciaza partenerii puternici”, sustine cotidianul Vremia novostei, intr-o corespondenta consacrata alegerilor prezidentiale din Romania.

  5. Pai stim asa:
    1) Ca Geoana a facut prostia de a se fi dus in miez de noapte la Vantu cand mai avea cateva zile pana sa-si mute domiciliul la Cotroceni.
    2) Ca Geoana a avut o incercare de disociere de Vantu („malefic si oarecum turbulent”) nu cred ca stim noi, muritorii de rand, daca disocierea a fost reala sau de ochii lumii.
    3) Ca Popa, ala, a fost arestat taman in ultima saptamana de alegeri. De ce a durat atat de mult? Asta, probabil, numai basescu stie.
    4) Ca a doua zi, redactia Catavencu (gazeta lu’ Vantu, nu altii) lansa pe piata informatia despre intalnirea celor doi.
    5) Vantu dadea explicatii jenante cum ca Geoana a venit la el sa se relaxeze. Adica deja facea misto pe fata de Geaoana.
    6) Basescu ameninta si el cu o inregistrare (asta a lansat-o pe piata in pauza confruntarii). Foarte probabil ca nu are de a face cu povestea asta dar pune presiune pe Geoana.

    Concluzii?
    Prima ar fi urmatoarea:
    Vantu il suna pe Geoana: „Vino repede pana la mine ca e groasa rau. Te priveste direct si eu te pot ajuta. Vino acum ca-ti explic eu ce si cum”. Geoana se duce ca prostu cand putea sa-i spuna „Vino tu la mine ca in juma’ de ora ma duc la culcare, inchid poarta si dau drumu’ la caini”. Geoana este inregistrat tot timpul.
    Vantu ii spune „Mircica, mai ai 3 zile si ajungi presedinte. De dragul meu, te rog sa ai grija ca prietenul meu Popa, sa o duca bine”. Geoana zice „Sorine, nu stiu ce sa zic, nu-i asa simplu, stai sa vedem mai intai cine va fi ministru la justitie, cum schimbam procurorul sef, stai sa punem un sef nou la Jilava, ai putina rabdare”. Lui Vantu i-a crescut brusc tensiunea „Pai bine ma Mircica, eu te-am facut presedinte si ma iei cu d-astea, sa mai astept putin? Iesi afara, ca n-am nevoie de un presedinte ca tine”. Apasa tasta rapida si apeleaza numarul de la Catavencu. Mircica e un looser. Slab si santajabil. Inregistrarea e multiplicata imediat si trimisa in mai multe locuri. De acum, Mircica e pe cont propriu si cu o tinichea mare de coada.
    Lui basescu i se schimba norocul. El nu avea niciun plan cu Popa. Nici nu mai avea timp pentru ca Popa sa-i furnizeze ceva util. Pur si simplu a tras un glont orb, in disperare maxima si a impuscat doi iepuri.
    Pe Vantu nu-l intereseaza prea tare nici de Geoana, nici de basescu. Daca poate castiga ceva de pe urma lor, bine, daca nu el oricum se descurca orice ar fi. E oricum mai destept si mai siret decat amandoi pusi la un loc si ridicati la patrat si nu accepta sa fie sfidat taman de cel mai fraier dintre ei.

    Sper sa revin cat de curand si cu cealalta ipoteza ca acum sunt ocupat cu celalalt forum 🙂

Comments are closed.