36 comments to “Mitocanul, tot mitocan”
  1. Mi-a intors stomacul pe dos Basescu in seara asta.

    Altfel, ar fi fost o seara reusita daca nu-l vedeam pe Becali chiar in spatele lui Geoana.

  2. Maine Basescu va spune că l-a invins sistemul… că l-au furat la numaratoarea voturilor…adica va face ceea ce stie el cel mai bine: să se victimizeze… Jalnic ! Nimic din decenta si demnitatea unui bărbat de stat ! Să ne mai mirăm de ce până şi controversatul Berlusconi l-a tratat cu…spatele (ca să fiu elegantă până la final) !

  3. wrong,, cristi. la felul in care evolueaza lucrurile, reactia de mitocan o are geoana, chiar daca iese presedinte.

    • @berenger
      nope. Geoană doar a luat ţeapă. E o mare diferenţă. De data asta cred sondajele, nu numărătorile. Şi nu numai Geoană a luat ţeapă, întreaga Românie a luat ţeapă.

  4. Asculta Gabriela, daca nu ai fi asa aeriana ai fi urmarit stirile si declaratia lui Base in care spunea k tot electoratul pd-l sa stea acasa linistit si sa astepte rezultatul. mai mult decat atat a spus k NU POATE FI VORBA DE FRAUDA. antena 3 shi realitatea tv ar trebui sanctionate sanatos de tot pt ce au facut, ma intreb cate voturi i-a adus lui geoana smecheria lor murdara. hrebenciuc a intervenit la sondajele lui ca geaoana sa iasa cu 1%+ peste Base, si poate te intrebi de ce ar conta chestia asta daca iese Base la numaratoare? ei bine conteaza pt k daca sondajele aiurite ale lui Hrebenciuc il dau invingator pe Geoana cu 300.000 voturi (care e foarte mult) si iese Base o sa poata striga linishtitzi k au fost fraudate alegerile.

  5. cristi, o chestie care, odata, se invata in clasa a noua: logica. iar la logica, sofismele. iar dintre sofisme, falsa generalizare. nu romania a luat teapa, ci tu si cei care gandesc ca tine. dar voi nu sunteti romania… ci doar o parte a ei.

  6. @berenger
    te pripeşti cu concluziile. Cu toţii am luat ţeapă fiindcă, indiferent cine va câştiga, victoria lui va fi contestabilă. Traian Băsescu prin prisma diferenţei mari între sondaje şi numărătoare, Mircea Geoană prin prisma acuzaţiilor de fraudă cu ajutorul „mogulilor”. Chiar dacă şi în 2004 au existat unele insinuări din partea lui Adrian Năstase, învingătorul a fost clar şi mai greu de contestat (dincolo de acuzaţia de „fraudă morală”). Indiferent cine va fi preşedinte, România va fi o ţară divizată, la fel ca după înfrângerea lui Adrian Năstase. Falia de acum mi se pare mult mai adâncă fiindcă atunci aveam doar o diferenţă între rural şi urban. Acum, cei doi candidaţi îşi împart în mod egal urbanul şi ruralul deşi participarea la vot este doar cu peste 2% mai mare faţă de 2004.
    Personal, aş fi preferat o victorie necontestabilă a oricăruia dintre candidaţi. Aşa, am luat cu toţii ţeapă.

  7. @Adi
    Multumesc pentru amabilitatea de a ma lumina ! Privitor la cat sunt ori nu de aeriana, e discutabil… Sunt de parere ca ar trebui sa pastrezi o astfel de caracterizare pentru iubitorii naturii cu ghiocei !

  8. uite, cristi, asta a fost una dintre minciunile lui geoana: noi suntem cei multi si uniti, iar basescu e singur. repetata, ani la rand, chestia asta chiar a facut o falie prin mijlocul tarii. numai ca fost din nou dovedita ca minciuna, si era minciuna chiar daca basescu pierdea alegerile. acuma, cei care au trasat linia asta a urii si a isteriei, a patimii in locul ratiunii, ar trebui sa faca un pas inapoi, mai mult, sa incerce niste punti. iar basescu trebuie sa aiba marinimie (asta pe langa competenta, determinare si viziune, lucrurile care conteaza in primul rand).
    ps. o victorie se contesta pe baza de dovezi, nu pe declaratii de-ale lui hrebenciuc

  9. Am serioase dubii că Geoană este cel care a creat falia. Este prea incolor, inodor şi insipid pentru aşa ceva. Fără eforturile PNL, Geoană pierdea la scor şi nu mai aveam problemele astea :). Traian Băsescu a preluat în 2004 o Românie în care falia era foarte clară şi simplu de explicat, sociologic, fiindcă era una geografică: sat vs. oraş. Acum ea s-a extins şi la oraş. Când vorbeşti de cei care „au trasat linia urii şi isteriei…” văd că îl excluzi pe Traian Băsescu or, şi el este parte (desigur, nu singur).
    Referitor la PS, eu am spus „contestabil”. Dubiul rămâne, aşa cum ar fi fost şi în cazul victoriei la limită a lui Geoană. Regretul este că am fi putut avea un preşedinte cu o legitimitate OK şi în loc de o soluţie, ne-am ales cu dileme. Sunt foarte curios care va fi decizia PNL după ce 70% din alegătorii lui Crin au votat împotriva lui Băsescu.

    PS Îmi menţin titlul.

  10. cristi, de ce vorbim de geoana? el a fost icoana din geam pe care scria „jos basescu”. asta a rupt romania. ca e si basescu vinovat? bineinteles. toti sunt vinovati, dar sunt doze de vinovatie, iar de faptul ca nimic nu a contat (uita-te si tu pe lista anti: vadim, surorile coposu, dinescu, hrebenciuc, ciuhadru, iliescu, becali, quintus etc, etc.) decat jos basescu, jos basescu, jos basescu, fara argumente (dictatura, servicii, flota etc., toate sloganuri care deranjau pe oricine statea stramb si judeca drept, fiindca erau goale de continut), doar cu istericale de antena 3, fara un proiect (johannes nu a prezentat un program, o echipa, niste intentii, nimic, nimic, nimic), e vinovata coalitia anti. sper ca basescu sa fie mai rational decat isterizatii anti si sa le intinda o mana.
    spui ca iti mentii titlul. foarte bine. argumente, ceva?
    pana atunci, topaiala lui geoana e deja antologica: copilasul ce asteapta jucaria… n-a fost sa fie.

  11. Nu inteleg cum unii oameni inca mai cred in TB. N-are nimic, o sa mai aveti 5 ani sa va convingeti. Eu m-am convins pentru republica parlamentara.

  12. departe de mine sa fac un argument pentru pdl…
    dar 70% (67% mai exact) din alegatorii lui antonescu *care s-au prezentat la vot* au votat impotriva lui basescu.

    inainte sa declare raspicat geoana ca-l va pune pe johannis premier, eu nu m-as fi prezentat la vot. e posibil ca altii sa se fi abtinut oricum.

    sunt curios de evolutia psd si pnl… acum se va vedea cati din parlamentarii lor au coloana vertebrala. sunt totusi pesimist si prevad coagularea partidului prezidential

  13. @berenger: Eu zic sa ne uitam la castigator. Care este sustinut de: Videanu, Blaga, Udrea, Falca, Flutur, Ridzi… Cred ca nu e cazul sa continui. Care a inventat sitagma sistemul ticalosit. „322”. „Mogulii”. Toate concepte pozitive care unesc. A luptat impotriva sistemului (sistem controlat de PDL). A creat coalitii si sustinere pentru proiectele sale. :).
    A dovedit ca parlamentul si presa sunt de vina. :D.

  14. Mie tocmai această alăturare – vadim, becali, doina cornea, dinescu, surorile coposu – îmi indică o saturaţie (disperare?!) care transcende „păturile sociale” şi se apropie de cea împotriva lui Ceauşescu sau Adrian Năstase (paradoxal, împotriva lui Iliescu nu s-a manifestat). Nici Traian Băsescu nu are un proiect şi nici o soluţie şi este principal responsabil pentru excesul de mitocănie şi ură dezvoltat în ultimii ani. Coaliţia anti, atât de diversă şi eterogenă nu s-ar fi creat dacă nu ar fi existat… elementul de unitate. Tocmai o asemenea „unitate în diversitate” asta ar fi trebuit să-ţi ridice un semn de întrebare şi să faci măcar un efort să înţelegi cum a fost posibil. Şi ca să continui exerciţiul de imaginaţie, nu cred că poţi să-ţi imaginezi o astfel de coaliţie împotriva lui Geoană. Pur şi simplu nu se poate. De aceea eu continui să cred că Geoană ar fi fost o alegere mai bună pentru România. Aşa, fractura se va accentua, iar ura va evolua incredibil în următorii 3 ani.

  15. @berenger
    Vezi ca acea parte a Romaniei (nu toata, intr-adevar) e una destul de mare si trebuie tinut cont de ea.

  16. darth-claudiu, da, sper din toata inima sa se tina cont si de restul romaniei.
    apropo, cristi, in restul romaniei, care nu a acceptat fractura asta (nici eu nu o accept) sunt 8 milioane de oameni. aia care nu au votat nu sunt nici pro, nici contra. daca vreti sa pastrati ura, nu aveti decat…
    proiectul lui basescu e simplu: ce a facut si pana acum. macar nu e ipocrit. or pesedeii promiteau ca se schimba, asta era esenta proiectului lor. cine sa-i creada? si daca tu crezi ca nu exista o osmoza daca se aduna becali si surorile coposu, ca are loc un transfer, biderectional de caracteristici, te inseli profund. alaturarea cu pesedeii, cu peceii, cu peremeii murdareste, cris, oricum ai lua-o.
    combo, vorbeam ieri cu cristi de o lista. mie mi-a iesit intr-un fel, lui in altul. diversitatea opiniilor e esenta democratiei 🙂 . putem face si una cu termeni. hai sa incepem cu „dictatura”.
    ps. mi-am luat nick-ul de berenger, dupa primul tur, cand aveam impresia ca are loc un fenomen de rinocenizare. din fericire, m-am inselat, asa ca revin la numele meu, sub care nu mi-a fost niciodata jena sa-mi emit opiniile…

    • Noi păstrăm ura? Să înţeleg că „un fleac, i-am ciuruit” e o declaraţie de dragoste? Touche! 😛
      Cât despre murdărie… Cum nu simţi tu murdărit de Elena Udrea, Videanu, Ridzi & comp, nici eu nu mă simt murdărit de Becali sau vadim. Suntem pur şi simplu nişte oameni care, întâmplător, la un moment dat, merg în aceeaşi direcţie.
      Referitor la cei 8 milioane care au stat acasă, acolo nu cred că este vorba de fractură. În linii mari, ei se regăsesc într-o tabără sau alta, diferenţa fiind dată de gradul de lene sau silă.

  17. @vali: Si mie imi place diversitatea opiniilor. Eu sunt mai vehement impotriva lui Basescu pentru ca l-am votat si pe mine m-a dezamagit crunt. Asa dintr-un punct de vedere personal. Cat despre faptul ca Basescu nu este ipocrit eu nu sunt de acord. Sa nu uitam la in 2004 era social democrat. Prin 2005 a trecut la populari (sper sa nu ma insel despre calendar). In 2009 sustine ca partidul cu cele mai multe mandate trebuie sa primeasca postul de prim-ministru, in 2004 nu era de acord cu asta. La Grivco era bine in 2004, in 2009 e rau. Patriciu era bun in 2004, e rau in 2009. Se lupta impotriva sistemului, dar uita ca de fapt el si PDL sunt sistemul.

  18. cristi, uite ce-i, putem continua asa la infinit. hai sa incercam sa fim putin mai rationali decat politrucii care urla deja peste tot. as putea face hermeneutica pe declaratia aia, sa-l scot basma, dar nu m-a interesat niciodata, asa cum si voi ati putea lasa, macar putin, a cauta nod in papura pentru orice. pentru mine ar fi mult mai important de discutat pe reactia mediului de afaceri, pe reactia internationala, pe capacitatile clasei politice, in general, de a da un guvern, de bugetul pe 2010, de situatia acordului cu fmi etc.

  19. Bun. A castigat basescu. Ce urmeaza acum? Sa-i „ciuruie” si pe ceilalti? Intrebarea e: cum face distinctia intre unii si altii? 🙂

  20. Eu vreau sa-mi mai explici inca o data cum „Traian Basescu va pierde alegerile” 🙂

    Sorry, dar nu m-am putut abtine. 🙂 Oricum ai fost aproape.

  21. @Romică
    Traian Băsescu chiar a pierdut alegerile :P. Problema este că le-a pierdut şi Geoană, asta nu o luasem în calcul 😆
    @Vali
    Normal că acum discutăm despre sexul îngerilor… Despre celelalte, stai pe-aproape că o să revin cu un articol. Momental am de rezolvat şi probleme profesionale, că trebuie să mâncăm şi noi o pâine. Plus că nici nu sunt date în momentul de faţă pentru o analiză.

  22. Cu Berceanu, Videanu, Blaga & Co…Asta vrea el, doar ca-i mai trebuie si parlament iar acolo se impute treaba. Acum urmeaza testul de stres adevarat pentru coalitia anti-basescu.
    Totusi, oare chiar a castigat alegerile? Daca se repeta? 🙂

  23. Călin Popescu Tăriceanu consideră că ar fi nejustificată graba din partea liderilor liberali privind luarea deciziilor în acest moment, menţionând necesitatea unei soluţii politice care să nu se bazeze exclusiv pe „ura împotriva lui Băsescu”, dar şi că PNL nu trebuie să fie „căţeluş al PSD”.
    Da, cred ca se pregateste debarcarea lui Crin si alianta cu PDL.

  24. @Marius
    Tariceanu a uitat cate broaste raioase nepreparate a inghitit de la basescu si pentru ce motiv a fost debarcat de la carma partidului?

  25. Pai sa-si ia amnezicii si s-o roiasca la PDL. Curatenia de iarna.
    De ce naiba se dau de ceasu’ mortii ca mai urmeaza alegeri, nu s-au terminat. Democratia in Romania nu a inceput si nu se termina cu basescu&Co.
    El este doar un exemplu din categoria „asa nu”. Din fericire de data asta chiar poporul va trage invatamintele din acest exemplu (cred eu in naivitatea mea).

  26. Pingback: Mitocanul, tot mitocan » PoliTichii de mărgăritar

Comments are closed.