Mostră de manipulare jegoasă

În dorinţa lor de a da în Tăriceanu din orice poziţie, Evz publică un articol „de senzaţie” în care se sugerează ideea că ar fi plătit consultanţii din banii publici. Ilustraţia articolului întăreşte ideea de manipulare căci poza sa tronează în vârful cupolei. Numai că articolul spune altceva…

Pentru grupul Tahal, grosul contractelor a venit de la… sate. In toamna anului 1997, in urma unei licitatii internationale, guvernul Ciorbea acorda unui consortiu israelian format din Tahal Group (proiectare, supervizare si asistenta tehnica) si Solel Boneh (executie) un contract de 220 de milioane de dolari.

Ulterior, fara a fi organizate alte licitatii, suma a crescut cu 70 de milioane de dolari, ajungand la 290 de milioane in 2004. Suplimentul a fost acordat printr-o hotarare a guvernului Nastase din luna iulie, perioada in care stafful de campanie al PSD apela la serviciile lui Tal Silberstein.

Urmatoarea majorare, cu inca 80 de milioane de dolari, a primit o aprobare de principiu in guvern in anul 2005, fiind inclusa intr-un memorandum al executivului referitor la mai multe proiecte sociale, toate finantate din credite.

S-a transformat in proiect de hotarare de guvern, postat, din 2006, pe site-ul Ministerului Transporturilor, sub semnatura ministrului de atunci Gheorghe Dobre – al carui portofoliu ingloba si lucrarile publice. La sfarsitul aceluiasi an, in 21 decembrie 2006, sub semnatura premierului, dar si cea a ministrului transporturilor, Radu Berceanu (PD) – politician care lucrase si el cu Silberstein, gu-vernul aproba prima transa – 10 milioane de dolari, veniti tot dintr-un credit extern.

Să-mi spună şi mie cineva unde anume în acest articol apare ceva de care să poată fi acuzat Tăriceanu? În afară de faptul că a contrasemnat o hotărâre de guvern a minitrului PD?

3 comments to “Mostră de manipulare jegoasă”
  1. despre evz, ca sa parafrazam un titlu de Primo Levi……”Mai este oare acesta un ziar?”

  2. Hmm! what else is new? doar ştim cum se face presă la noi! nu includ aici chiar pe oricine, dar generalizare n-o fac eu, o face chiar presa!
    Îţi înţeleg indignarea, câteodată mai răbufnesc şi eu la vreo fază strigătoare la cer, dar să fim serioşi: nimic nou sub soare, de fapt!

  3. „Să-mi spună şi mie cineva unde anume în acest articol apare ceva de care să poată fi acuzat Tăriceanu? În afară de faptul că a contrasemnat o hotărâre de guvern a minitrului PD?”

    Sa-mi spuna si mie cineva ce trebuia sa faca in plus tradiceanu fata de ceea ce a facut (de ex. ca a contrasemnat, sau ca a sustinut taxa de inmatriculare in conditiile in care are un business cu masini noi – conflict de interese, sau ca a trimis biletele verificabile cu aluzii la justitie – mai mult nu stim, vorbim doar de fapte nu de adevaruri (interpretari)), ca sa va suparati pe el.

Comments are closed.