Ce NU trebuie să facă PNL

O mare greşeală făcută de PNL după alegerile parlamentare a fost înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu. Aşa cum am spus la momentul respectiv, PNL nu avea o soluţie mai bună decât el. Evoluţia ulterioară mi-a dat dreptate. Crin Antonescu a ratat şansa avută, s-a dovedit imatur, lipsit de viziune, constanţă şi strategie şi, cel mai grav, şi-a bătut joc de „proiectul Johannis”. Trebuia să-l convingă să rămână alături de PNL şi UDMR şi să negocieze cu Traian Băsescu sprijinirea lui (şi includerea PD în proiect). Dar, a-l înlocui pe Crin Antonescu acum este o greşeală la fel de mare ca înlocuirea lui Tăriceanu după ce obţinuse cel mai bun scor postdecembrist pentru PNL. Din acelaşi motiv. În momentul de faţă, în PNL nu există o soluţie mai bună. Călin Popescu Tăriceanu tocmai s-a faultat singur, Ludovic Orban e o caricatură şi în rest, pauză.

2 comments to “Ce NU trebuie să facă PNL”
  1. Nu inteleg de ce Ludovic Orban a dat-o cotita cand a fost implicat in acel accident de masina…
    DACA a fost vinovat, trebuia sa spuna deschis in fata camerelor ca a gresit, sa procedeze ca orice alt cetatean al tarii intr-o situatie ca asta (sa coopereze cu politia, sa acorde sprijin victimei, eventual sa se inteleaga pe care amiabila cu familia, etc) si in cel mai rau caz se alegea cu un dosar penal. Si in cazul extrem in care ar fi fost condamnat pentru vatamare corporala din culpa, nu facea puscarie dar devenea primul politician care a avut un asemenea ghinion si s-a supus legilor tarii ca orice alt cetatean. Ar fi putut transforma ghinionul in noroc :). Norocul mare foarte rar surade oamenilor mici, ca Orban…Sunt uimit ca i-a suras chiar si norocul de a fi ministru. Pe semne ca acest „baiat de cartier” s-a pishat in scaldatoare…

  2. in logica raului cel mai mic probabil ca PNL NU trebuie sa ramana lipt de vreun partid fie el rosu sau portocaliu. Motivatia e simpla: sunt 3 ani pana la viitoarele alegeri … e inutil si prostesc sa piarda parlamentari si mai ales simpatizanti prin pozitii radicale pro Geoana sau pro Basescu … ambii discutabili ca polluri de „anti” in 2012.

    Tariceanu a largit perspectiva, si probabil ca a oprit exodul spre portocalii, in plus probabil reuseste sa puna pe masa niste cereri liberare: sistem proportional, rationalitate economica bla bla. In alta ordine de idei „proiectul Antonescu” … ala bazat pe „nebunia de a se bate cu Basescu” … oricum a murit de moarte buna deci e greu sustenabil.

    Intr-un viitor oarecare probabil vor avea timp sa culeaga sau sa se uite pe cifre si probabil vor descoperii ca cei 2.000.000 nu sunt uniti de antibasescu sau pro-geoana si nici invers.

    Cred ca exagerezi cu autofaultarea, dimpotriva cred ca s-a folosit de energia adversarului.

Comments are closed.