Eco-stupiditate

Primesc din ce în ce mai multe mesaje cu „Eşti sigur că vrei să printezi acest mesaj” sau varianta lui în engleză. Care-i treaba? De când am eu căsuţă de mail, cred că din ’97-98, nu-mi aduc aminte să fi printat vreodată vreun mesaj. Ataşamente, da, dar mesajele nu. Chiar atât de multă lume printează mailurile? Sau e ca la petiţiile online, „hai să ne facem datoria civică”? Când aţi printat ultimul mail? Aţi printat vreunul vreodată?

5 comments to “Eco-stupiditate”
  1. Eu nu. Nici macar atasamente nu prea printez. Tin totul arhivat electronic (inclusiv documente pe care nu le primesc decat in hard copy – le scanez si pe ele si le tin electronic).
    DAR… cunosc destui care o printeaza!!! In prostie!!! E-mailuri de trei randuri – evident – pe o pagina A4. E-mailuri printate pe care apoi le stocheaza in bibliorafturi :))))
    Deci da, oricat ar parea de bizar, oamenii astia exista, am vazut cu ochii mei. Nu, nu sunt toti trecuti de 50 de ani, unii sunt chiar tineri, asa au invatat ei de la cine or fi invatat.
    De asta eu sprijin mesajul ala… dar ma tem ca nu are prea mare efect pe langa entuziastii hartiei tiparite.

  2. In firma la care lucrez eu cred ca sunt singurul care nu isi printeaza email-urile. Cel mai enervant este cand vezi un email printat pe 4 pagini a4. Pe ultima dintre cele 4 pagini este un singur rand, care nu a mai incaput in primele 3 pagini: „Do you really need to print this e-mail? Please consider our environment!”
    Am observat ca tendinta e mai accentuata la persoanele mai in varsta.

  3. Mania de a printa emailurile e stupidă. Ca şi mesajul ecologist.
    Singura rezolvare e preţul hîrtiei. Care va creşte, inexorabil, deşi, probabil, prea tîrziu.

  4. Sunt cazuri cand mailurile trebuiesc printate. Pot fi parte dintr-un deal (care dupa aia e bagat intr-un dosar si la acel dosar au acces mai multi, de la mai multe departamente, etc) darr cazurile astea sunt rare, deci…

Comments are closed.