RON-ul ochiul dracului

Stimaţi oameni ai muncii din mass-media (că ceea ce faceţi voi nu este jurnalism), moneda naţională este leul. Nu RON-ul, pe acelaşi principiu conform căruia moneda americană este dolarul nu USD-ul, moneda unică europeană este euro, nu EURul. Puteţi cel mult să spuneţi „lei vechi” sau „lei noi”. Dar au trecut 5 ani de la denominare (pe înţelesul vostru, de când s-au tăiat patru zerouri).

2 comments to “RON-ul ochiul dracului”
  1. Bravo pentru subiect. Pe mine ma enerveaza la culme cand aud „costa X roni”. Uneori incerc sa starnesc logica din om, si sa-l intreb retoric: „dar cand erau lei vechi cum spuneai, X roli?”. Numai ca degeaba va adresati doar oamenilor din mass-media, ei sunt departe de a fi primii sau singurii care gresesc. Uitati-va la dealeri, ministri, vanzatori, oameni de afaceri etc. – toti au automatismul asta cu „ronii”.

  2. Si depre premiile Mister RON de la Saptamana Financiara ? Puteau sa le apuna premiile Saptamana Financiara. Ce vor face cu premiile cand trecem la euro ? Sau daca peste 5 ani face Isareascu inca o denominalizare?

Comments are closed.