O prostie

PSD propune – acum nu ştiu cât e iniţiativa personală a ospătarului Costică Niţă sau este oficială – o alianţă cu PNL oficializată la tribunal în vederea alegerilor din 2012. Pentru liberali, asta ar fi o mare prostie. Alianţa cu PSD are sens doar până în alegeri, în vederea înlăturării regimului Băsescu pe cale parlamentară. Aşa, la alegerile din 2012, alianţa nu are nici un rost. PNL are circa 8-10 procente în faţa PD şi este posibil ca exasperarea unor alegători să mărească această diferenţă. Dacă s-ar alia cu PSD, atunci scorul lor va fi mult mai mic, poate chiar vor obţine sub PD, rămas singura opţiune de dreapta. În momentul de faţă, cea mai logică şi raţională evoluţie politică este ca după alegerile din 2012 să avem guvern PNL-PD cu premier liberal (nu Crin Antonescu, poate Tăriceanu) şi ulterior preşedinte liberal.

4 comments to “O prostie”
  1. Never say never…
    În 2012 Traian Băsescu are de tras ultimul „cartuş” din viaţa sa de politician. Oricum, rolul său se diminuează pe zi ce trece. Partidul este deja pe mâna BVB. La un scor perfect plauzibil 40, 27, 18, 7 un premier liberal şi un guvern PNL-PD-UDMR de 52% nu sună rău deloc. Cum PD nu are pe cine să propună la preşedenţie, iar PSD nici atât, PNL se poate consolida.

  2. Eu cred ca situatia politica se va schimba dramatic in 2012, daca nu vor fi alegeri anticipate pana atunci, si probabil ca nu vor fi decat daca vor fi manifestari populare de mare amploare.
    Prevad ca toate partidele actuale vor intra in „picaj”, si pe scena politica se vor afirma partide noi, din cauza ca partidele din opozitie mimeaza opozitia si nu ataca problemele grave ale societatii, respectiv coruptia si nonfunctionalitatea institutilor statului.

  3. Şi eu am zis că ar fi terenul pregătit pentru un alt partid. Mi se pare timpul deja cam scurt pentru a mobiliza resurse pentru ca un partid nou (fără legături cu cele existente) să poată ajunge parlamentar. E-adevărat că internetul poate accelera procesul, dar nu cred că e suficient.

Comments are closed.