Absenteism

Multe din analizele de azi discută despre absenteism şi „poporul” este criticat pentru lipsa de interes şi guvernul pentru „dezorganizare”. Mă tem însă că nu poporul este de vină, ci chiar partidele politice. Campania electorală pentru euro-parlamentare a avut 2 actori: PLD şi Partidul „Cozmin şi Lavinia”. PD, PNL şi PSD au avut o prestaţie atât de discretă încât practic nu au contat. La PNL şi la PSD este explicabil, ambele fiind într-o situaţie delicată înaintea scrutinului. Dar ce a împiedicat PD-ul să fie mai activ? În ceea ce priveşte „dezorganizarea”, aceasta aparţine autorităţilor locale, multe dintre ele în subordinea PD sau PSD.

5 comments to “Absenteism”
  1. La Cluj -de exemplu, caci banuiesc ca si-n alte parti la fel – n-a fost chiar asa. PNL si PD au avut super campanii pe media mai ales, dar si pe outdoor. Chiar ma miram zilele trecute de ce se baga ATAT de multi bani intr-o campanie care, totusi, n-are o miza atat de mare precum localele sau chiar generalele. PSD mai putin. Au fost si ei pe media, dar nu asa agresiv precum PD si PNL

  2. Pingback:   Alegerile pe blog by eBlog.ro - despre viata

  3. Partidele noastre, toate, au deficiente masive in a face atat campanie directa, catre individ, nemediata de media (ca sa zic asa) dar au probleme si a lansa campanii relevante de „get out and vote” cum zice anglo-saxonul…

  4. Moromete, din punct de vedere strategic, PNL şi PSD au fost avantajate de absenteism, aşa că este normal ca ele să fi avut un „low profile” în campanie. Ceea ce nu înţeleg însă este de ce a stat PD-ul cuminte, în condiţiile în care era evident că absenteismul îi dezavantajează (şi pe preşedinte, bineînţeles).

  5. Cristi, uite ca pentru prima oara de cand te citesc – si e ceva vreme – nu-s de-acord in totalitate cu tine. Fireste, se prea poate sa gresesc, dar nu cred ca PNL a fost avantajat de absenteism, la modul general. Inclin sa cred ca daca ar fi fost mult mai multi tineri la vot, PNL ar fi scos ceva mai mult. Oricum, banuiesc ca mare parte din absenti sunt tineri. Ori dintre tineri, o mare parte ar fi votat, probabil, cu PD, dar o parte insemnata, cred, ar fi votat PNL.

Comments are closed.