Se dă bătut Traian Băsescu?

Declaraţia de după consultările de azi mi s-a părut mai degrabă bodogănitul unui pensionar neputincios decât un discurs de preşedinte-jucător puternic. Oare el chiar era convins că reuşeşte ceva prin aceste negocieri?

Credeţi că Traian Băsescu s-a dumirit că tactica sa este falimentară şi va încerca altceva? Sau doar va încerca să folosească „un ciocan mai mare”?

8 comments to “Se dă bătut Traian Băsescu?”
  1. Nu avea cum sa fie convins ca reuseste cu o asemenea propunere aberanta! De fapt, scopul evident al „propunerii” (complet transparenta, de altfel, pentru oricine nu ia de bun tot ce-i iese lui Base pe gura) este ca el, Base, sa poata sustine dupa evolutiile viitoare ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i pute.
    Ceva de genul: vedeti bai popor, ca eu am vrut sa-i impac, da’ oligarhul si prostanacul nu vor sa se joace cu mine si cu jucariile mele = P(L)D

    Nu stiu de ce, da’ nu-mi iese din minte chestia aia: mai bine oligarh decat oligofren! bravo cui a spus-o …

  2. Mai este şi varianta ca el să fie pur şi simplu obsedat să-l dea jos pe Tăriceanu şi să nu mai fie capabil să-şi controleze obsesia devenind astfel un fel de Stolojan II 🙂 Fiindcă, totuşi, alternativa la Tăriceanu este guvern PSD, ceea ce înseamnă sinucidere politică pentru pedei după campania de demonizare făcută de el prin toate mijloacele. Îmi pare greu de crezut ca el să nu-şi fi dat seama de asta.
    Practic, de la câştigarea referendumului o ţine tot într-o gafă: telefonul păsăricii, propunerea hazlie de guvern PNL-PLD-PD, publicarea stenogramei discuţiei cu PNL din care Crin Antonescu ne apare ca un politician de clasă în faţa unui nea gheorghe de pe stradă…
    Nu degeaba se spune că o victorie este mai greu de gestionat decât o înfrângere.

  3. Si aceste consultari au fost o cacealma.
    Omul asta se joaca cu Romania ca un copil cretin cu o musca.

    Basescu a mai adaugat un subiect la lista neconstitutionalelor lui „masuri”.
    La urmatoarele alegeri cred ca va fi vorba de doua tipuri de voturi : pro-Basescu si anti-Basescu indiferent de candidatul din turul doi pe care marinarul il va intalni.

    V-om avea iar un vot de tipul sa nu iasa ala.
    Eu unul m-am cam saturat de tipul asta de vot.Am votat pe Constantinescu sa nu iasa Iliescu, apoi pe Iliescu sa nu iasa Vadim, pe Basescu sa nu iasa Nastase si acum iara?

    Cand vom avea o clasa politica responsabila in tara asta ?

  4. Răspunsul scurt, Mihai, este simplu … NU vom avea o clasă politică responsabilă! n-am avut-o niciodată în toată istoria noastră de 2k ani, cu excepţiile evidente ale unor persoane (personalităţi) care s-au remarcat tocmai pentru că nu făceau parte din marea masă a tarabostes, cneji, boieri, caţavenci, activişti de partid şi mai nou politicieni.

    Come to think of it, nici alţii (mai cu pretenţii) nu au aşa ceva … şi mă gândesc chiar la brejii de americani. Cauzele pentru care la ei „merge treaba” iar la noi nu trebuie căutate altundeva decât la clasa politică, aceasta trebuie să fie un exponent (emanat … hahaha) al societăţii şi nu un factor de formare al acesteia, fie el social, economic etc.

    Probabil va merge treaba şi la noi când tot românul va şti în mod visceral că statul (şi împreună cu el tot ce înseamnă politica) este un simplu instrument organizatoric şi nu un „tătuc” care dă sau ia, de la care să ceri voie să mergi la film sâmbătă seara ci care să-ţi ceara ţie voie să îi ducă pe politicieni la film sâmbătă seara!

    Dixit!

  5. Side note:

    Nu mă pot abţine să nu constat că pe situl lui Cristi ne strângem şi comentăm o seamă de oameni care ne străduim (iar uneori chiar reuşim) să fim cât mai lucizi şi obiectivi în păreri. Asta înseamnă, pe cale pur logică, că a nu înghiţi bullshit-ul lui Băsescu ţine de un prezenţa unui oarecare dram de luciditate şi obiectivitate.

    Dar mă întreb de ce nu comentează nici un pro-Băse? bun, rău, cum o fi … sunt convins că există dramul de luciditate şi bun simţ şi la oameni care îl susţin, după cum sunt convins că blogul lui Cristi are cititori cu simpatii politice diverse.

  6. Pt Nicu Alecu (ref. la primul tau comentariu de la postul asta):

    Chestia aia a zis-o, evident, un oligarh :D, si anume Oligarhul :)))) sau, cum ar zice inamicii, Oilgarhul (fiind pus pe sotii, mi-a venit acu chestia asta cu oilgarhia… ). Parca vad c-o preia evz…

  7. @Nicu Alecu: Pe net, fiecare citeşte pe cel care scrie pe gustul lui şi i se pare obiectiv. Citindu-i pe toţi, opţiunile şi gradul de înregimentare sunt evidente, iar obiectivitatea devine o glumă proastă.

  8. @nimeni: sunt de acord cu tine! obiectivitatea in stare pura nu exista. Eu ziceam mai sus ca ne straduim …
    In plus, ca si tine, si eu citesc mai multe surse. Dar imi spun parerea acolo unde cred ca va fi corect inteleasa si nu se va transforma in sursa de flame …

    Asa ca per total, ai perfecta dreptate, cine se aseamana se aduna!

Comments are closed.