Un guvern cel puţin ciudat

Guvernul lui Victor Ponta este cel puţin ciudat. Câteva nume surpriză, câteva absenţe semnificative. Nu-mi explic logica lui Andrei Marga la Externe şi a lui Corlăţean la Justiţie, două numiri ca nuca-n perete. Nu-mi dau seama ce caută Alistar şi Corina Dumitrescu în guvern, în afara cazului că sunt nominalizaţi special pentru a stârni scandal. De unde până unde Ioan Rus la Interne şi ce caută dinozaurul văcărăoian Florin Georgescu (mâna dreaptă a lui Mugurel, măi, mă leşi?)? De ce s-a dus Ponta la întâlnirea cu FMI împreună cu Voinea şi Dăianu, dacă aceştia nu sunt în guvern?

2 comments to “Un guvern cel puţin ciudat”
  1. Guvernul pare bine construit în caz că pică la vot. Dar pentru asta Bogdan Teodorescu ar avea nevoie de un „eveniment” care să aducă căderea la vot a guvernului propus şi care „eveniment” care să aibă următoarele coordonate:

    1) să nu fie imputabil USL sau a lui Victor Ponta.
    şi
    2) să mobilizeze populaţia la vot la posibile alegeri anticipate în vară/septembrie.

    Asta, bineînţeles, dacă există o schemă (de rezervă) în spate. Pentru dacă această schemă există, a fost gândit şi „evenimentul”.

  2. Numai că există vreo 4 motive imputabile lui Ponta: Alistar, Corina Dumitrescu, Mircea Diaconu şi Chiţoiu. Mă rog, în cazul lui Mircea Diaconu mi se pare o mizerie.

Comments are closed.