Cazul Orban sau cum ce e prea mult strică

Trustul Realitatea-Caţavencu ar trebui să ştie că orice exces strică. Modul în care s-au aruncat cu tancurile şi rachetele asupra unui ţânţar nu face decât să inducă în public exact opusul a ceea ce se intenţiona. Linşajul mediatic la care este supus, şi mai ales modul de-a dreptul penibil în care acesta se face transformă totul într-o telenovelă din care, paradoxal, Orban poate ieşi mult mai popular decât înainte.

5 comments to “Cazul Orban sau cum ce e prea mult strică”
  1. Nu e prea mult atata vreme cat Orban spune minciuna dupa minciuna, cata vreme comite nesimtire dupa nesimtire etc.
    Daca un ministru care nu respecta legile in Romania e tantar pentru tine, atunci incep sa ma intreb ce caut eu pe blogul tau.

  2. ti se pare ca doar realitatea tv il mediatizeaza? dar antena 3? mai ales in primele zile.
    sau antena 1. luni la stiri mandruta si stoicescu mai aveau un pic si faceau infarct.

  3. Nu vreau acuma să fiu rău şi să dau exemplul pe care îl dă toată lumea cu preşedintele Băsescu care s-a urcat la volan după o noapte de chef fără ca deontologia unora să se scoale atât de băţoasă.
    Însă există o măsură în toate. Avem de a face cu o tamponare uşoară. Adică o chestie care se întâmplă în Bucureşti de cel puţin o sută de ori pe zi. Chiar şi presupunând că Orban a fost beat, singura pedeapsă este suspendarea carnetului pe X luni sau chiar definitiv, cu tot cu anunţarea accidentului cu X ore întârziere (deşi, tehnic vorbind, accidentul a fost anunţat).
    Tot ceea ce am vrut să scot în evidenţă este că linşajul mediatic este total disproporţionat faţă de gravitatea faptei. Totuşi, filmul dat îl ajută pe Orban fiindcă nu are comportamentul unui om în stare de ebrietate şi – dacă ar fi existat vreo victimă – cred că toată lumea s-ar fi preocupat de ea şi s-ar fi agitat, aşa cum se întâmplă la orice accident. Dacă lui Orban i se taie capul pentru un amărât de accident de circulaţie, pentru o flotă ce ar trebui să-i facem altei persoane?

Comments are closed.