Matematica lui Igaş

Aseară, la Realitatea am văzut una din tezele care va fi lătrate de propaganda portocalie, şi care avea să fie preluată ulterior de însuşi Traian Băsescu:

I-as ruga pe liderii USL sa puna mana pe creion si hartie… fata de acel 49% pe care la-u obtinut la alegerlile locale trebuie sa constate ca au ramas acum cu 38 de procente.

În condiţiile în care la alegerile precedente au votat pentru USL sub şase milioane şi acum la referendum au votat cel puţin opt, îţi trebuie fie un tupeu incredibil, fie un simţ deformat al realităţii ca să afirmi că USL a pierdut 10%. Nu vă faceţi iluzii. Modul în care Traian Băsescu şi-a însuşit victoria înainte de a se anunţa rezultatele numărării voturilor este doar pentru a legitima ideea fraudei. Începând de după amiază va începe isteria.

6 comments to “Matematica lui Igaş”
  1. It ain’t over until fat lady sings. Nu te bucura ca Geoană. Asumarea victoriei în condiţiile unui scor relativ strâns are un singur scop, ca să poată urla ulterior că a fost fraudă. Scorul de BEC nu lua în considerare votul pe liste speciale, unde au fost câteva sute de mii, urnele mobile, probabil tot vreo 2-3 sute de mii şi străinătatea, în jur de o sută. Pe scorul de la BEC înseamnă 8,4 milioane, deci mai este nevoie de opt sute de mii. Eu zic că se validează.

  2. Si unii, si altii bat campii si ne iau de prosti.
    Basescu, cand face acele „calcule” cum ca USL ar fi pierdut voturi de la locale incoace – de fapt, n-au legatura una cu alta si, cum zici, if anything, numarul a crescut.
    USL, cand ne sugereaza ca voturile anti-Basescu de la referendum ar fi fost pro-USL. No way! Eu, de exemplu, am votat anti-Basescu, dar in nici un caz pro-USL (am explicat aici ce si cum: http://rational-idealist.blogspot.ro/2012/07/pozitia-mea-ro.html
    Sova ne ia si el de prosti cand da ca sigura atingerea pragului, Sova de altfel ar trebui sa fie mult mai discret zilele astea, prostia lui din 2010 (acel amendament care dadea CCR mandatul de a se pronunta pe hotararile Parlamentului) e posibil sa ne coste ramanerea la putere a lui Basescu. Cum? USL a fost nevoita sa forteze cadrul legal (amputand prin ordonanta – ulterior declarata neconstitutionala – competentele CCR), apoi, in contrapartida si pentru linistirea Bruxelles-ului, a trebuit sa accepte pragul de 50% pentru validarea referendumului, prag care ar putea face acum toata diferenta. In 2010 si eu, si altii am incercat sa-i explicam lui Sova ce prostie face, el a tinut-o pe a lui. Acum recunoaste ca a fost o greseala, dar nu ma mai incalzeste cu nimic. Asa ca Sova sa ma scuteasca, e totusi mare lucru sa ajunga Videanu sa-ti dea lectii de logica, n’asa?

    Paradoxal, o speranta cred ca e cu CCR, nu sunt 100% sigur ca vor invalida referendumul chiar daca pragul nu a fost atins. De exemplu, CCR ar putea constata ca apelul la boicot al unei tabere altereaza spiritul participarii reprezentative cerut de decizia precedenta a Curtii, drept pentru care vointa exprimata de o mare majoritate a votantilor la referendum ar trebui luata in considerare.

  3. mah, nu va potoliti? tot incercati sa schimbati regulile, sa va alienati punctele de vedere oricum, orice sa potriveasca realitatea in logica voastra? stop! votul a fost. regula spune 50+1. asta e, nu s-a intimplat. plm, mentalitate de roman – care numai sa dea tepe stie (hai sa schimbam asta, hai sa plm). invatati fratilor ca in viata se si pierde.
    de aia sintem de kkt in ochii tuturor (de la rusi pina la portughezi) pt ca nu stim sa ne asumam niste reguli si sa le respectam.
    au furat sau nu, au numarat si au iesit mai putini decit era nevoie. plm – hai sa ne ratoim la arbitri ca una ca alta!
    de aia s-a stropsit si europa si americanii – ca in virtutea faptului ca nu stim sa facem un efort. de aia ne trateaza toti ca pe tigani – ca nu ne respectam cuvintul ca niste domni.

    se intimpla sa pierzi in viata, se intimpla sa cistigi – nu poti sa cistigi intotdeauna!
    asa, on-topic – a ramas base acolo – in afara de crizel care a deschis gura ca un prost si-si pierde fatza acum – cu ce plm iti schimba viata – asta daca nu ti-era tie promis postul de presedinte sau alt avantaj direct? iti dadea careva mai multa mincare? mai multi bani? NU.
    e totul de perceptia indusa de isteria din media (de ambele sensuri). plm, s-a terminat jocul suspendarii – inapoi la munca si atit. la urmatoarele meciuri – conform legii – te duci si votezi cu cine vrei. inclusiv cu aia care-ti promit ca il suspenda pe basescu din nou.

Comments are closed.