O mişcare inteligentă

Cu dosarele celor 8, Băsescu a jucat inteligent. Indiferent ce ar fi făcut Meleşcanu, ieşea prost. Dacă nu respingea acum cererea preşedintelui şi trimitea mai departe solicitarea fără dosarele cauzelor, ar fi fost acuzat ulterior că a făcut-o înadins. Trimiţându-le înapoi, e acuzat de „abuz în serviciu”. Devine evidentă strategia de campanie a preşedintelui, identică cu cea din 2004: corupţia. Personal, mi se pare o strategie falimentară din cel puţin două considerente: în primul rând, preşedintele este mult mai vulnerabil decât oricare liberal (să fim serioşi, nu se pot compara caltaboşii lui Remeş sau cursurile lui Păcurariu-fiul cu flota lui Băsescu, cu bordurile lui Videanu, cu asfaltările lui Cocoş…), acuzaţiile astea sunt folosite de 3 ani în continuu astfel că ele nu cred că mai impresionează pe nimeni. În plus, efectul de bumerang poate fi neaştptat, aşa cum „mapa” Noricăi a avut darul de a o compromite definitiv şi pe Monica Macovei. Ca să nu mai vorbim de faptul că principala problemă a guvernului Tăriceanu nu este corupţia, ci competenţa.

2 comments to “O mişcare inteligentă”
  1. La chestia cu competenţa ai perfectă dreptate!
    În ce priveşte ”inteligenţa” cu care a jucat Băse … hmm! nu zic ba, doar că pentru o grămadă uriaşă de oameni care până nu demult erau cât de cât atenţi la viaţa politică, ultimul episod al dosarelor (calendaristic vorbind, pentru că sunt convins că nu e nici pe departe ultimul pe care îl vom vedea) constituie ”bomboana” de pe tortul amar al renunţării.
    Sau, într-o traducere becalică: dă-i în p…. mamii lor cu jocurile lor de culise cu tot!
    Aria de răspândire a interesului pentru ce se întâmplă în arena politică se restrânge amarnic la cei direct interesaţi de un profit oarecare din jocul politic (şi aici includem şi presa, pe motiv de nevoie acută de subiecte) şi câţiva pasionaţi observatori.
    Ceea ce este teribil de naşpa, în perspectiva anilor electorali ce urmează …

  2. ai ceva informatii despre asfaltarile lui cocos??? a asfaltat ceva?

    ai vreo explicate cum sub orban euroconstruct si paco au castigat deszapezirile pe a1 si a2. stii cumva cum sub chiliman 22 de strazi din sector se asfalteaza de euroconstruct prin licitatie?

    de unde toata tevatura asta fara nici un argument?

Comments are closed.