Payback time

Pentru Crin Antonescu se pare că sosește momentul decontării unor alegeri foarte proaste.

Sigur, sondajele din perioada actuală nu măsoară în mod corect, neexistând propriu-zis o miză, o confruntare reală în care oamenii să  aleagă variante concrete. Momentan nu are adversar. Nici la prezidențiale, nici în partid. Însă, încetul cu încetul, se tot adună pietre de moară și alternativa poate apărea.

Direcția a dat-o Crin Antonescu la precedentele alegeri europarlamentare, când a deschis lista cu Norica Nicolai, deși avea variante mai bune. A fost prima mare dezamăgire. A urmat apoi alianța cu Voiculescu, din care pare să nu se fi ales cu nimic. Deși este de partea sa, Antena 3 se adresează unui public clar circumscris, alcătuit din oameni „deja convinși” și bine mobilizați. A urmat apoi episodul ciudat Andrei Marga, numit la Externe unde a avut o prestație catastrofală și apoi la ICR unde a fost la fel de dezastruos. Alegerile din toamnă au adus alte surprize neplăcute: Gigi Becali și Sorin Roșca Stănescu. Și acestea sunt numai „vedetele”, dar prostii similare, la niveluri mai mici s-au petrecut și prin filiale.

În momentul de față, PNL s-a retras spre un 20%, cam de unde l-a luat. Problema este că o bună parte din acești 20% sunt alții, veniți doar datorită „dușmanului” comun, Traian Băsescu. E greu de estimat ce vor face aceștia în momentul în care actualul președinte nu va mai avea relevanță. Crin Antonescu nu are o variantă și un discurs pentru perioada post-Băsescu.