Desfiinţarea CNSAS

Nu am să mă alătur celor care plâng desfiinţarea CNSAS ci, din contră, o salut. Nu consider că, prin această desfiinţare, Securitatea a câştigat din nou, că „se pişă pe noi cu boltă”, ci din contră, abia acum Securitatea este înfrântă pe bune. Niciodată scopul nu va scuza mijloacele. Este corectă decizia Curţii Constituţionale? Este! Atunci? Diferenţa dintre Congo, unde se laudă unii că vor pleca după acest verdict, şi UE o reprezintă respectarea procedurilor.

Ceea ce a făcut Voiculescu putea să facă oricine dintre cei nominalizaţi de CNSAS până acum. Nu au făcut-o, unii dintr-un probabil bun simţ, alţii din prostie, alţii din lipsă de curaj tupeu. Ce s-ar fi întâmplat dacă în loc de Voiculescu, ar fi fost Mona Muscă? Sau oricine altcineva? S-ar fi schimbat datele problemei? Ar fi fost CNSAS mai constituţional? Sau fiindcă este vorba de securişti merge şi „Curat constituţional, da’ umflaţi-l!”

Evident că nu. Nu ar fi mult mai simplu să se facă o instituţie care să fie legală şi de necontestat?

14 comments to “Desfiinţarea CNSAS”
  1. Cred că da. Actuala clasă politică nu ştie să lucreze decât cu dosare aşa că vor avea nevoie de o „fabrică”. Plus că pentru Tăriceanu ar fi o ocazie excelentă de a puncta electoral la o temă sensibilă pentru electoratul de dreapta.

  2. De unde sa puncteze electoral inca o tema sensibila, ca totul seamana cu privatizarea Daewoo Craiova. Chiar e asa de greu sa faci o lege care sa nu pice din cauza asta? Parca la inceputul legislaturii se daduse update la lege. Nici macar mostenirea nu poate fi invocata.

  3. Ok. Nimeni pe aici nu pare sa se ingrijoreze ca e posibil sa stai cu o lege neconstitutionala 9 ani.Un alt precedent notoriu e PNA care nu era constitutional sa ancheteze parlamentari. Cum nu si-a batut capul cu asta in primii doi ani, nu s-a observat decit dupa alegeri. Stiu ca tot Monica e de vina pentru asta. Totusi pare ca avem o problema cu procedurile in Romanica.

  4. Şi încă ceva, cu ce schimbă decizia CC moralitatea lui „Felix” sau a Monei Muscă? Devin ei mai curaţi, mai integri? Văd acuma că Stoica spune că Mona Muscă ar putea ontesta şi ea decizia. So what? O mai votează cineva?
    Cu Adrian Păunescu şi Vadim e altceva. Ei erau votaţi tocmai pentru că sunt ce sunt şi au fost ce-au fost…

  5. Nu devine nimeni mai curat sau mai integru, dar sa nu uitam ca Mona Musca pana sa-si primeasca „eticheta”, era un produs de marca al politicii romanesti. Ne laudam cu ea si o consideram ca un exponat de baza al politicii „bune”. Macar ea a avut bunul simt de a se retrage, nu ca motanu’ !!!

  6. Unde s-a retras Mona? Că a tot apărut pe unde o mai chema cineva, ca să nu mai vorbim că a negat până în ultima clipă şi acum se pregăteşte să revină în forţă cu ajutorul lui Valerică Stoica.

  7. o tinem la nesfarsit:)…s-a retras din prima scena politica…ca mai apare cand si cand…asta-i partea a 2 ca si Prigoana mai nou e omniprezent pe toate posturile…te pomenesti ca e politician si asta

  8. Pai bun, si mai departe ce se intampla? CNSAS nu mai da verdicte, doar informeaza, iar noi nu-i mai votam. Eu nu mai vreau sa-i vad pe astia in posturi publice, dar ce facem cand ajung pe listele electorale de partid (si probabil vor fi cativa in fiecare partid)?

  9. Adaug o observatie in lumina noilor informatii aparute. Se pare ca au mai fost si altii care au avut curaj sau tupeu sa conteste deciziile CNSAS in fata CCR, de alte 7 ori pe perioada activitatii CNSAS, tot pe obiectii de neconstitutionalitate. Ei bine CCR a respins aceste obiectii pana la cazul domnului Voiculescu.
    CCR a emis un comunicat de presa in 4 feb a.c. in care motiveaza decizia si de ce nu au fost consecventi. Nu ma pricep la drept dar mie mi se pare ca o scalda.
    Oricum toata treaba asta pute a rahat de ciobanesc mioritic 🙂
    Comunicatul CCR:
    http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2008/4februarie
    Folositi cu incredere Internet Explorer, pe Firefox sunt probleme cu meniul din partea stanga.

Comments are closed.