ProTV este primul

Ca de obicei, ProTV este primul. Care anunță că nu mai are nevoie să fie în lista de „must carry”. Am văzut că multă lume a luat la mișto acest anunț și prezice faptul că ProTV va da faliment. Chiar atât de greșit să fie calculul? Ba bine că nu. România este obligată să treacă la televiziunea digitală terestră. Asta înseamnă că vei putea prinde cu o antenă de cameră orice post românesc. Nu degeaba se strofoacă trustul RDS-RCS să devină producător de conținut și investește atât în drepturi de transmisie și în posturi TV specializate. În momentul în care vor avea acces la liber la posturile TV câți români vor mai dori să plătească unei firme de cablu? Pentru ce? Pentru 100+ de posturi de umplutură la care oricum nu se uită nimeni? În afară de știri și sport, care au nevoie de transmisiuni în direct, restul merge pe VOD (Video on Demand). Modelul de mâine nu este RDS, UPC sau Romtelecom, ci Netflix sau, de ce nu, Voyo. HBO „se dă” deja pe net. Nici măcar netul prin cablu nu mai este un atu odată cu dezvoltarea LTE și WiMax. Așa cum în 1995 ProTV revoluționa televiziunea românească, o face și acum. Atunci, i-a ieșit foarte bine. Acum, vom vedea.

În cazul ProTV altceva mi se pare îngrijorător. Ultimele sezoane din Masterchef și Românii au talent au fost eșecuri. Într-un tabloid peste care am dat zilele acestea era o pagină despre nu știu ce chestie deschisă de 3 din concurenții primei ediții din Masterchef și o notiță de 3 rânduri și o poză despre câștigătoarea de anul acesta. Și în emisiunile TV, apar tot cei din ediția trecută. Dintre câștigătorii de la Românii au talent, în afară de Cristian Gog, și Iustin Nanău (ok, nu a câștigat el) mai știți pe cineva? În ediția trecută nu au fost în finală figuri memorabile. Aici abia ProTV poate avea o problemă. Căci nu are în momentul de față o ofertă de conținut propriu care să merite să plătești un abonament la Voyo, fie el și de 10-14 lei pe lună cât este.

UPDATE. Despre ce vorbeam.

3 comments to “ProTV este primul”
  1. Am uitat să-ţi zic că cică la restaurantul de la noi din cartier bucătăreasă e nu ştiu ce cucoană care a câștigat Masterchef.

  2. Cand incepe urmatorul sezon din MS? Cred ca e singura emisiune pe care o mai urmaresc la PROTV desi ei erau cei mai buni, candva demult.

Comments are closed.