[Offtopic]O problemă cu routerul UPC

De la UPC am un router Thomson 870. AM descoperit recent că nu pot face sincronizare wireless între PC și telefon (Lumia 900). Pe un alt router, sincronizarea merge ceea ce exclude probleme legate de PC sau telefon. Pe router am dezactivat firewall și la suportul tehnic spune că nu ar exista alte blocări. Eroarea dată de Zune este C00D07C9 – eroare de firewall, din ce am văzut pe Google, dar din moment ce conectat la alt router pot face sincronizarea, este clar că nu e de la Windows. Setările celor două routere sunt similare, ambele rețele sunt de tip „Home”, același tip de securitate, WPA2-Personal cu AES, nici unul nu are vreo setare specială (blocări sau deschideri explicite de porturi).

4 comments to “[Offtopic]O problemă cu routerul UPC”
  1. Pe forumuri se discuta ca unele probleme de comunicatie, pe unele routere (nu neaparat modelul asta) se pot ocoli daca se dezactiveaza UPnP. Merita incercat si asta.

  2. Alte posibile cauze de cercetat:

    – Zune supports wireless local area networks (LANs) that conform to 802.11b or 802.11g, two general-purpose wireless standards. Zune players do not support the 802.11n standard.

    – Error code C00D07C9: This error means that you may be connected to a Public-level network. The Public network location blocks certain programs and services from running to help protect your computer from unauthorized access while you’re connected to a network in a public place.

    Nu pun link, sunt primele rezultate in google dupa „Zune wireless sync” sau „Zune C00D07C9”.

  3. Așa cum am zis, ambele rețele sunt Home network. Una este pe un D-Link 635, pe N, cealaltă pe routerul UPC. De asemenea, am testat pe un TP-Link -1043, tot pe N. Am mai găsit undeva pe cineva care a rezolvat problema setând manual IP și numele telefonului în rețea, ceea ce nu se poate face pe routerul UPC.

    Din punct de vedere tehnic, routerul UPC este destul de slab și am observat că pierde destul de frecvent conexiunea în condițiile în care la rețea sunt conectate 6 dispozitive simultan (două imprimante, două laptopuri, un TV și o tabletă) și ocazional două telefoane. Cred că până la urmă o să pun și TP-Link și să las Thomson doar ca modem, doar că nu voiam să folosesc două aparate. În afară de acest model, UPC mai are un Telecolor și mai prost pe partea de wireless. Nici echipamentele anterioare nu erau strălucite, mai am într-o altă locație un CISCO care e praf la semnal, nu face față unui apartament de două camere.

Comments are closed.