Despre manipulare

Fiind cu ceva experiență în politichia dâmbovițeană, nu am pus botul la noua încercare a cucului de a crea isterie. Când auzi puci, lovitură de stat, „Republica penalilor”, când agenții de influență fac spume peste spune, este clar de la o poștă că ceva nu este în regulă. De data asta i-a ieșit foarte bine, și văd că manipulările continuă. Pe fugă, fiindcă nu am timp acum să detaliez, vă invit să citiți un articol documentat despre realitatea din spatele modificării Codului Penal și cum acuzațiile nu stau în picioare decât în ceea ce privește procedura și modul absolut cretinoid în care au acționat cei de la USL. Pe lângă asta, este de remarcat, pentru prima dată în istoria relațiilor dintre România și Marele Licurici când un demnitar al statului român le bate pe față obrazul:

„Am vazut declaratii de principiu. Nu cred ca vreo ambasada europeana contesta dreptul Parlamentului de a legifera, pentru ca si in tara lor e la fel. Singura reactie care cred ca a fost total gresita pentru ca nu se referea la realitate a fost a Ambasadei SUA, care vorbea despre investitiile americane. Din cate stiu eu, Chevronul investeste in Romania sau poate sa plece din Romania daca nu se aplica legea si daca nu reusim sa aratam ca putem sa protejam proprietatea privata.Nu mi-a zis nimeni vreodata de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare data mi-au spus ca daca proprietatea privata poate fi aparata – mesajul meu public si activitatea MAI le cunoasteti – si aici cred ca a fost o greseala si o sa transmit acest lucru.”

Sau, pentru cei care nu au înțeles aluzia, „Bă, dacă nu vreți să o luați pe coajă de la țărani la Pungești, ciocu’ mic”. Toate aceste declarații ale ambasadelor mi se par de un prost gust teribil și subliniază încă o dată statutul de colonie de sclavi. Sunt curios cum ar reacționa Marele Licurici dacă ambasadorul român și-ar exprima îngrijorarea cu privire la modul în care SUA tratează deținuții și-i plimbă prin alte țări, inclusiv România. Vă pufnește râsul? Și totuși, noi acceptăm. Da, sigur, ei sunt democrați, noi suntem o țară de căcat. O țară de căcat care le pune lor la dispoziție resurse pe degeaba și mai și înghițim dojenile lor. Ținând cont că tocmai neaplicarea legii, corupția politicienilor și absența statului de drept le face posibilă profiturile nesimțite, declarațiile mi se pare tupeu.

Suntem în campanie, una dintre cele mai mizerabile campanii, în care fiecare parte folosește artileria grea. Nu mai puneți botul de-a surda la toate mizeriile.

10 comments to “Despre manipulare”
  1. nici eu n-am timp, dar parca e jenant articolul asta. citeste inca odata cu atentie cum este argumentata prima `aberatie` a sefei dna in maretul ziar ca sa-ti dai seama cat de prost si sofistic se pune problema. si vii si cu textul asta cu `amestecul in afacerile interne`? chiar asa?
    dar sa zicem ca ai dreptate in toate. ca un om de stanga ce esti, ti-ai pus vreodata intrebarea cum este interesul public servit de actiunile parlamentarilor?

  2. Doar pentru că un termen a fost compromis prin utilizare de către un dictator nebun îl face mai puțin valabil? Chiar nu te deranjează deloc statutul de colonie de sclavi stabilit pentru România?

    Cât despre partea cu acțiunile parlamentarilor, uite un articol care explică mai bine decât mine situația.

  3. TL;DR
    „Aşa stând lucrurile, România nu are cum să acceadă la o democraţie reală dacă nu e capabilă să instaleze un Parlament cu un simţ nealterat al demnităţii proprii. Dacă nu va reuşi acest lucru, mai devreme sau mai târziu, după crize prelungite, presiunea coexistenţei europene o va împinge din nou pe linia autoritarismului moralizant, cu toate duplicităţile pe care le presupune, dar şi cu avantajul unei minime asanări publice. România este încă liberă să aleagă.”

    Pe mine cel putin, actualul Parlment nu ma reprezinta. Si nici nu simt ca guvernul & administratia locala au inceput sa lucreze pentru mine.

  4. pentru un om care cade pe spate in fata desantului chinez in romania, dar vede in aceasta o colonie de sclavi a tarilor vestice trebuie spus un lucru clar: romania e tara membra ue si nato. cluburile astea doua au niste reguli pe care romania si le-a asumat in momentul aderarii. ca membru, romania poate impune reguli de conduita, dupa ce isi castiga credibilitatea. nu e cazul. deocamdata sunt doua variante: clubul lor, regulile lor sau regulile noastre, in afara clubului lor. daca autorul vrea sa militeze pentru a doua varianta, n-are decat, dar trebuie sa si-o asume deschis, pentru ca a treia varianta, clubul lor, regula noastra, nu exista.
    oricum, e ingrijorator discursul asta cu `sclavi pe plantatia strainilor` si cu tacerea jenanta, sau chiar cu sprijinul pentru impartirea tarii in feude stapanite de `ai nostri`. iar faptul ca autorului i se par bune deciziile luate pe ascuns, la pas de seara, total lipsite de transparenta, dialog si demnitate, in favoarea unora mai egali decat amarastenii, e pur si simplu orbire.

  5. Eu zic să mai citești o dată articolul, și pe cel cu China, și să nu mai transferi asupra mea prejudecățile tale de gândire.
    În ceea ce privește „colonia de sclavi”, nu are legătură cu regulile UE și NATO, pentru că, apropo, nici măcar ei nu le respectă, de exemplu, ținând România și Bulgaria în afara Schengen deși „îndeplinesc criteriile”. Ca să nu mai vorbim de adăugarea constantă de condiții în MCV. Dar, desigur, ei au dreptul să încalce regulile când le convine, noi nu.

  6. am citit chiar foarte bine: concluzia o intaresc: tu manipulezi.
    si ca o dovada de cat de gresit privesti lucrurile, e `formalismul` in care vezi povestea cu schengenu`: ce daca criteriile formale de securizare a granitelor sunt indeplinite, daca nivelul coruptiei permite orice? alfel spus, nimeni in afara de noi nu ignora regulile, ci doar aplica principiile nu doar de forma, ci mai ales in continut.

  7. Eu m-am săturat de de morala ăstora din vest.
    Nu înțeleg cum mama dracu’ ai noștri sunt corupți că ne iese autostrada scumpă, dar firmele italiene, nemțești sau mai știu eu care le construiesc nu sunt. La ei investesc chinezii sute de miliarde și e bine, și când vin la noi e rău. Năstase e corupt în relație cu Bechtel, Bechtel nu e.
    Prin toată Europa parlamentarii nu sunt funcționari publici și e bine, la noi e rău.

    Avem un complex din ăsta față de europeni și americani ceva de speriat. Dacă te uiți și cu gazele de șist, e Chevron compania, dar nu zice nimeni nimic de ea, Ponta e de vină :). Nu cumva să se supere americanii pe noi, doamne ferește. Dacă se aude că avem arme de distrugere în masă și ne ocupă. S-au mai auzit cazuri 🙂

  8. Manipulare e ce fac juristii lui peste prajit care fac pe prostii. „aceştia răspunzând penal, civil sau administrativ în conformitate cu dispoziţiile legilor speciale în baza cărora îşi desfăşoară activitatea”. Care legi speciale, acolo unde exista, fac trimitere la articolul din codul penal… care nu mai este, a fost abrogat!

    Deci cine manipuleaza?

Comments are closed.