12 comments to “De citit”
  1. O analiza rationala dealtfel – intotdeauna e mult mai usor de facut o „carte neagra” a unui regim/guvernari si intotdeauna e loc de mai bine, nu cred ca a contrazis nimeni asta.

    Eu unul ma bucur sa observ ca [si] in acest caz, zisa „haita” n-a hacuit autorul, cel putin nu la modul vituperanto-libidinos la care altii ar fi facut-o cu un articol similar despre despre doi ani de putere actuala, daca acesta ar fi aparut – Doamne fereste! – pe A3/RTV/whatever. Dar oricum un astfel de lucru este exclus sa se intample, nu-i asa?

  2. Mă tem că faci niște confuzii. Contributors este o platformă de „dezbatere intelectuală” pro-băsistă, care nu are echivalent în zona USL. A3/RTV au corespondent în B1/Evz/Rl/HN. Din această cauză, nici comentariile din subsol nu depășesc un anumit nivel (deși sunt câteva pe-acolo care mușcă serios).

    Ar fi interesant de citit o „carte albă” a regimului Băsescu. Probabil că ar fi o lectură scurtă.

  3. Cam tampitel articolul ala. Base nu a avut niciun esec pentru ca nu a incercat nimic. Doar a scos niste cuvinte pe gura pentru prostirea prostilor.

  4. @Cristian Banu – de acord, nu am gasit o comparatie mai buna. Ma gandesc totusi daca in afara de fundamentalistii inerenti ambelor tabere (oare exista vreun mod simplu de a-i filtra?) exista si persoane logice care sa accepte totusi ca nu exista doar alb si negru, nicaieri.
    Deocamdata nu am vazut astfel de semne decat intr-o tabara, ceilalti par a continua sa creada ca de doi ani incoace curge doar lapte iar in toamna vine imediat si mierea.

  5. Scuze anticipat – in comentariul anterior am facut (si eu) greseala de a imparti „lumea” in tabere. Nu am vrut sa spun nicio clipa ca este vorba de vreuna una buna si alta rea. Mi se pare insa cel mai nenoricit lucru cu putinta care ni s-a putut intampla ca natie, indiferent de cine a fost si este la putere.

  6. Vrem, nu vrem, taberele există și analiza citată subliniază corect ideea de „luptă de clasă” indusă de Traian Băsescu. Pe de altă parte, nici USL nu are motive să renunțe la această paradigmă, care le convine în lipsă de alte realizări.

  7. omu’ spune, printre altele, un lucru mai mult decat evident si de clar: basescu a esuat pentru ca a fost singur, iar actiunile sale nu au facut decat sa radicalizeze si sa uneasca raul. acuma, eu nu inteleg, de ce apreciezi articolul, ca a pierdut basescu sau ca a castigat raul?

  8. Să înțeleg că dacă îți place o cronică a unui meci este obligatoriu să fie din cauza rezultatului? Din cauza tacticii antrenorului?
    Pentru că e bine scris, obiectiv, argumentat. Sau în mintea ta, dacă eu nu sunt de acord cu Traian Băsescu sunt automat cu creierul spălat și fan Antena 3/RTV și orice aberează ele trebuie să-mi placă?

  9. eu n-am pomenit de antena 3, ci am pus aprecierea in contextul urmatorului citat: `Vrem, nu vrem, taberele există și analiza citată subliniază corect ideea de „luptă de clasa`. oricum, ma bucur ca accepti, tacit, tocmai prin faptul ca analiza e bine scrisa, obiectiva, argumentata, una din supozitiile de baza ale autorului, aceea ca psd e o structura conservatoare, ceea ce conserva fiind `sistemul ticalosit`

  10. PSD este o structură conservatoare, dar nu conservă doar „sistemul ticăloșit”. ST este doar o etichetă tipică luptei de clasă. Noii chiaburi. Dacă ieși din această logică, ai putea observa că toată clasa politică își protejează sistemul, împiedicând apariția de noi forțe politice și conservându-și privilegiile.

Comments are closed.