Din ciclul „Dacă doriți să revedeți”, va rula anul acesta anul 2004

În 2004, PSD lui Adrian Năstase era pe cai mari. Avea aproape 40% în sondaje (a luat 38% la urne), avea creștere economică, avea o opoziție de dreapta anemică, dar tot occidentul împotrivă, în ciuda „tainelor” oferite de El Însuși, cu rare excepții toată presa era la dispoziția lor, economia creștea, Dan Voiculescu era și el acolo. Aveau totul. Și n-au învins.

Acum, El Însuși este la închisoare, Dan Voiculescu se pregătește să i se alăture, și Victor Ponta și Liviu Dragnea au probleme cu justiția. Ce să alegi în toamnă? „Alianța Penală” sau „Alianța Europeană”? „Corupții” sau „Statul de drept”? „Rusia” sau „Europa”? Evident, România va vota pentru un „viitor european” sub conducerea poliglotului Crin Antonescu secondat de neamțul Johannis. Pitiți pe undeva prin spate, Traian Băsescu și Elena Udrea vor aplauda victoria alături de Nicușor Dan și Claudiu Crăciun. Scăpat de tiranul Voiculescu, PC va alege interesul național și va sprijini guvernul Johannis. Crin Antonescu va deveni încă o dată favoritul lui Mihai Gâdea, iar Mircea Badea și Robert Turcescu se vor întrece care să-l laude mai mult. RTV va intra în opoziție și va critica tiranul de la Cotroceni iar Victor Ponta și Dan Șoavă vor lua notițe de la maeștrii Năstase și Voiculescu despre viața la închisoare. Mihai Sturzu va ajunge președintele PSD fiindcă gașca sa nu poate să stea liniștită nici o clipă, iar PSD va obține în 2016 un excelent 25% și va face o opoziție vocală împreună cu Traian și Elena (10%). PNL și PDL se vor unifica în sfârșit ca membri ai ai PPE sub conducerea lui Johannis (40%) și împreună cu Partidul Pieței (15%) vor guverna până în 2024, ducând România pe cele mai înalte culmi de progres. (Desigur, lipsesc 10%, dar eu nu sunt consilierul lui Ponta să fac sondaje atât de meșteșugite. Pentru cei obsedați de exactitate, să zicem UDMR + marja de eroare de 3%).

3 comments to “Din ciclul „Dacă doriți să revedeți”, va rula anul acesta anul 2004”
  1. Parțial, da. Însă cu partidul pieței este doar o supraestimare. Nu trebuie uitat că la Primăria Capitalei Nicușor Dan a obținut 7%, deci există loc pentru un nou partid. Să vedem dacă Macovei va reuși să modifice legea partidelor și să reducă pragul la 500 (deși păstrarea aberației cu mai multe județe e în continuare o piedică aiurea). Eu sunt convins că un partid nou va scoate cel puțin 10%.

  2. Cristi, partidul „e” oamenii din el. Care fiecare au propria agendă, sponsori de recompensat după ce ajung la putere, şi-au demonstrat incompetenţa în diverse ocazii etc. Ştiu că asta face parte din jocul democratic, peste tot în lume sunt politicieni corupţi şi ne-am obişnuit să ne-o tragă cu vaselină să ne doară mai puţin, dar totuşi…nu ar fi mai bine dacă nu ne-ar mai trage-o deloc şi nu am mai alege mereu ca oile „răul cel mai mic”?

Comments are closed.