Petre, eşti cel mai tare?

Agitaţia din ultima vreme a lui Petre Roman mă face să mă gândesc la un scenariu care poate evolua foarte interesant. Partidul lui are un bun potenţial pe zona de stânga, înglobând diverse asociaţii de pensionari care, bine montaţi, se pot transforma în „şoşonari” activi. Ceea ce i-a lipsit, şi îi lipseşte încă, este un număr rezonabil de oameni de stânga pe lângă Petre Roman, care să scoată această formaţiune din starea de „one man show” care i-a limitat multă vreme acţiunile. Şi în vreme ce Mircea Geoană şi Traian Băsescu se pregătesc să facă FSN-ul mare, Petre Roman poate face FSN-ul mic, alături de Ion Iliescu, Adrian Năstase, Adrian Severin plus alţii din actualul PSD şi eventual câţiva nemulţumiţi de la PD. Parcă dintr-o dată „Forţa” lui Petrică nu mai e chiar atât de bleagă. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în PSD.

4 comments to “Petre, eşti cel mai tare?”
  1. Ba da. Este mult mai uşor să preiei un partid existent, înregistrat la tribunal, cu câteva sedii pe ici pe colo, cu ceva militanţi, decât să porneşti de la 0. Aminteşte-ţi ce au păţit pseudoliberalii lui Stolojan, a durat cel puţin 6 luni, dacă îmi aduc aminte corect.

  2. Ba nu vom avea 2 PD-uri! Si asta pentru ca eminentul jurist (aka Traian Boc) va tine cu dintii (ai lui si ai lui Băse) de „titlul” asta. Dar admit ca e o miscare propagandistica buna din partea idolului fetelor de la Apaca … Cristi, maybe you’re on to something here!

Comments are closed.