Chiwawa

chiwawa-dog-picturesE fascinant și trist să vezi cum dintr-un balaur al politicii românești, Traian Băsescu, după ce a dominat aproape 10 ani toată politica, a ajuns acum un biet chiwawa în poșetuța Elenei Udrea. Și pentru Victor Ponta sunt câteva vești proaste. Când te lupți cu un balaur, ești erou. Când te lupți cu un chiwawa, ești ridicol. Oricât de agresivă ți-ar fi propaganda, când vrei să faci dintr-un chiwawa un balaur, ești ridicol. De ieri, politicianul Traian Băsescu a încetat să existe. E doar o anexă a Elenei Udrea.

5 comments to “Chiwawa”
  1. Hahaha, ai refrenul asta de atat de multi ani, cred ca din momentul in care socialismul a inceput sa ti se para cea mai buna forma de capitalism…

    Oare, repetand chestia asta de atatia ani, nu te gandesti un pic ca e posibil sa nu vezi imaginea de ansamblu? Sau macar sa iti scape ceva? :-))

    Ia fa o cautare dupa Basescu la tine pe blog sa vezi de cate ori l-ai mentionat, dupa momentul declararii lui ca fiind irelevant, prima oara. Sau a doua. Sau a treia. 🙂

    • Dragoș, cred că te uiți (mult) prea mult la Antena 3. Bad for your brain 😉
      Președintele, ca funcție, a fost permanent una lipsită de prea multă putere, după cum a arătat mandatul lui Constantinescu și al doilea mandat al lui Traian Băsescu. Structurile de putere în România s-au schimbat prin introducerea votului uninominal, care a redefinit relația dintre centru și „baronii locali”. Dacă ne uităm la cazul Duicu, vedem care sunt relațiile de putere reală. Traian Băsescu este irelevant politic din 2008, când a început treptat să piardă controlul PDL. În 2009 nu el a câștigat alegerile, ci Videanu, împreună cu blatul lui Ponta. 2012, când a pierdut puterea a fost momentul de final. De atunci e doar un zombie, păstrat în viață de „coabitant” din motive lesne de înțeles.

  2. Cristian, Traian B nu e inca chiuaua. E mai degraba un om de zapada care usor dar sigur se topeste. Dupa scandalul din 2012 cand a fost repus in functie a dovedit ca, daca nu mai e ce a fost, are destule posibilitati de a bloca Guvernul. Si a facut-o. Vezi domeniul afacerilor europene (unde continua sa reprezinte Romania la Consiliul European…) al utilizarii diverselor institutii de forta samd.

    Omul mai are destule resurse pentru a rezista in cele patru luni cat mai e in functie. Nu exclud sa mai pastreze prin sertare vreo bomba, atat pentru Ponta cat si pentru Iohannis si s-o utilizeze in stilul vizitei la Vantu in 2009.

    Din partea mea sa se duca linistit. Nu vreau sa-l vad la puscarie, vreau sa uit de numele lui…

  3. Si eu l-as fi vazut pe Basescu mai degraba ca un om de zapada care se teme de terminarea sezonului hibernal (in muzeul de la Cotroceni) decat precum un ciuuaua sau cum i-o mai fi zicand rasei asteia de caini care mie mi se pare oribila. Dar nu cred ca vom uita de el pentru mult timp. Poate cateva luni dupa ce-si va preda stiloul si biroul. Dupa aceea, indiferent de cine va fi presedinte, Udrea consider ca nu are sanse, cred ca va reveni. Daca va fi Ponta, probabil va fi foarte zgomotos in incercarea de a crea un nou pol de putere. Daca va fi vreun dreptaci, probabil ca mai putin zgomotos, asteptand greselile celorlalti. Dar cred ca va reveni in viata politica cu mai multa forta si determinare.

Comments are closed.