Puncte-puncte nu ştiu cât

Iar sunt într-o perioadă plină:

  • Traian Băsescu se agaţă şi el ca PD de tema taxei auto, semn că disperarea în zona prezidenţială este din ce în ce mai mare şi orice subiect este bun pentru a ciuguli câteva voturi. Interesant este că tot ce înseamnă tabăra prezidenţială pierde audienţă: Realitatea TV, Evenimentul zilei, România liberă, Cotidianul, în vreme ce mass-media critică la adresa preşedintelui este în creştere (Antena 3, Jurnalul naţional). Eu zic că asta spune ceva despre receptarea lui Traian Băsescu de către electorat. E din ce în ce mai amuzant să vezi precipitarea din zona cotrocenistă.
  • Dacă ceea ce spune Andronic este pe bune şi PSD va merge la Capitală pe mâna lui Vanghelie, Ludovic Orban are o şansă de a deveni primar. Aş menţiona doar eleganţa cu care la momentul respectiv el a făcut cuminte pasul în spate, lăsându-l pe Adrian Videanu să devină primar fără a comenta deşi în sondajul de la vremea respectivă avea vreo 15% în faţa liderului democrat. În lupta cu Blaga, cred că porneşte cu prima şansă, mai ales că a fost vice-primar. Dacă democraţii vor pierde Capitala, va fi un dezastru în perspectiva alegerilor generale.
  • „Pe surse”, nu Adrian Năstase va fi contracandidatul lui Traian Băsescu din partea PSD-PNL, ci un proaspăt devenit liberal. Ghici cine. Oricum, e uşor de ghicit, fiindcă este din ce în ce mai prezent în public în ultima vreme. Lucrurile par să se aranjeze cu liberalii la „locomotivă” şi PSD aliniindu-se cuminte în spate. E o strategie interesantă. Alianţa PNL-PSD deranjează foarte tare, după cum au reacţionat mass-media prezidenţială, care a început să „sape” după nemulţumiţi în PSD. Cine sunt nemulţumiţi? Evident „ministeriabilii”, cei care „la moţiune” îşi făcuseră deja bagajele pentru palatul Victoria.