[Offtopic]Întrebare referitor la schimbarea completă a unui site

Am mai multe site-uri vechi și foarte vechi. Site-ul de proceduri este din 2009, făcut în classic ASP, mai am câteva HTML only. Toate acestea le voi înlocui cu un CMS propriu, adecvat anului în care suntem. Care este cel mai potrivit mod de abordare, ca să nu pierd complet poziționarea (unul dintre ele este primul pe unul din principalele cuvinte-cheie și pe prima pagină pentru celelalte relevante. „Basculanta” e a mea, deci se pot face inclusiv redirecturi la nivel de webserver (IIS, Windows Server), dar ar trebui gândit ceva dinamic, fiindcă dacă aș introduce manual toate paginile aș munci vreo 2 zile. Mă gândeam la site-ul de proceduri să fac o pagină specială care să redirecteze automat de la pagina products.asp?prodID=XXX la noul link care o să fie ceva de genul /proceduri/numele-procedurii cu

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://example.com/newpage.html");

Sugestii?

5 comments to “[Offtopic]Întrebare referitor la schimbarea completă a unui site”
  1. Tot eu iti raspund 🙂

    In principiu, 301 redirect nu ar trebui sa afecteze deloc rankin-urile in google.

    Eu as genera un fisier static, csv or something, cu URL vechi, URL nou, si as face redirectul dupa el.
    Poti folosi expresii regulate in iis (probabil si in apache) pentru redirect: http://salopek.eu/content/26/introduction-to-url-rewriting-using-iis-url-rewrite-module-and-regular-expressions

    Ai mare grija cand testezi ca browserul o sa-ti tina minte URL-ul cu 301, si o sa-ti faca redirect automat, fara sa-ti mai ajunga pe server.

    Daca vrei sa intram in detalii, da-mi un mail.

    • La cât de rar am scris în ultima vreme e de mirare că mai citește cineva 😀
      Ce am făcut până acum. CMS meu folosește url rewrite. În pagina php care generează paginile, am făcut o funcție care detectează url vechi și redirecționează automat cu 301 pe url nou. Mă gândesc că aș putea pur și simplu să afișez direct conținutul corespunzător și să las url vechi funcțional, dar probabil că aș fi penalizat pentru conținut duplicat… Asta cred că ar merge pentru site-urile „statice”, care doar câteva pagini.

  2. Foloseste canonical link in header:

    pune in href pagina originala. ar trebui sa fie OK cu motoarele de cautare….

    https://support.google.com/webmasters/answer/139066?hl=en#2

    Vezi ca google a inceput sa considere important sa ai versiune mobile a site-ului (sau un css care foloseste media queries).

    Daca tot ai shiny new site, nu ar strica sa-l treci prin niste SEO tools, sa vezi daca ai ceva probleme.
    http://seositecheckup.com/checkup/result/1e8a513696239e893885905ee04d6c75?url=https://www.politichii.ro

Comments are closed.