Am găsit la penețeu

Văd că multă lume face mișto de recentele dezvăluiri legate de mișcarea rezist. Este surprinzător cum atâta lume care se crede inteligentă nu înțelege cum funcționează propaganda și are tendința de a lua drept bune doar acele informații care le confirmă credințele. Se face mișto de A3, Realitatea TV că sunt „plătite”, că „mănâncă rahat”, whatever, dar se acceptă Hotnews, Ziare.com, Digi24 ca surse credibile, deși avem și acolo exact același lucru. Încercați să găsiți un articol obiectiv pe site-urile respective referitor la PSD. Nu există. Între ce face Gâdea și Ursu și ce fac Guran și Pantalagă nu este nici o diferență.

Propaganda are 2 scopuri. Unul este de a întări credința taberei proprii. Suporterii trebuie să știe că „ceilalți” sunt răul absolut, dușmanul care trebuie combătut până la moarte. Nu este loc de finețe, portretele se desenează în tușe groase, să fie clar. Tefeliști sunt drogați plătiți de Soroș, Dragnea este tiranul absolut care vrea scoaterea României din Europa, pune jandarmeria să măcelărească tineri nevinovați.

Al doilea scop este de a descuraja pe cei neutri de a se alătura dușmanului. Cum să-ți placă de PSD dacă Dragnea este dictatorul feroce care face orice pentru a scăpa de condamnare? Cum să simpatizezi cu niște drogați plătiți de forțe străine?

Din afară, pare ridicol că unii rând de „proștii” care cred basmele cu drogații plătiți de Soroș, în vreme ce ei „cumpără” ideea lui Dragnea „dictatorul feroce”. Mai ales că printre ei mai sunt și oameni care au trăit în dictatura reală și ar trebui să cunoască ce însemna pe vremea lui Ceaușescu să ieși în stradă. Bănuiesc că trei sferturi dintre ei au văzut recentul reportaj pe HBO despre revolta de la Brașov din 1987 și au văzut ce au pățit oamenii ăia.

Pe de altă parte, începe să devină deranjantă și ipocrizia occidentală în care statul de drept din România este o problemă în funcție de interesele lor economice…