Puncte-puncte

Too much work, too little time…

  • Atacul lui Traian Băsescu la adresa cuplului Năstase-Iliescu confirmă că aceştia rămân în continuare puternici şi strică planurile preşedintelui. Deja la adresa lui Năstase s-au înmulţit chemările la DNA, ne aşteptăm ca şi Ion Iliescu să fie presat pe dosarele aflate în diverse stadii. De asemenea, confirmă, implicit, ameninţarea reprezentată de Sorin Oprescu, una din temele de atac la „doctor” fiind că este omul lui Ion Iliescu. Nu ştiu însă dacă nu cumva ura faţă de cel care a adus minerii în capitală va fi mult mai mică decât exaperarea faţă de afacerile de la primăria Capitalei, care încep să apară pe bandă rulantă, iar campania este încă la început.
  • Nu ştiu cât efect mai pot avea atacurile prezidenţiale, care se repetă aproape cuvânt cu cuvânt în mod periodic. În plus, devine previzibil că, atunci când are câte o problemă – în cazul de faţă, consilierii securişti – preşedintele replică „diversionist” încercând să distragă atenţia. Este de ajuns să urmăreşti care sunt subiectele din perioada fiecărei intervenţii ca să vezi care ar fi vulnerabilităţile preşedintelui: parcul Bordei, Omar Hayssam, consilierii securişi şi, în general, cam toate subiectele legate de fosta securitate.
  • Alegerile locale vor aduce restructurări majore în PSD şi PD. În PSD, cel mai probabil gruparea Geoană-Vanghelie va fi măturată de la conducere în urma previzibilei victorii a lui Sorin Oprescu la Bucureşti, în ciuda ajutorului dat pe faţă de către Traian Băsescu. PSD-ul se află într-o situaţie fericită în momentul de faţă. Taberele conflictuale sunt doar la vârful acestuia, în vreme ce membrilor obişnuiţi le este oarecum egal devreme ce oricum se vor afla la guvernare, fie cu Traian Băsescu, fie cu liberalii. Cel mai bun indicator este Miron Mitrea, care pendulează elegant între cele două tabere. Acelaşi balet îl face tot partidul. În PD se poate deja observa izolarea foştilor liberali (nici unul nu a apărut la lansarea lui Blaga!!!!), iar în partid se prefigurează 3 tabere (Blaga-Videanu-Berceanu, foştii liberali, şi aripa prezidenţială – Cezar Preda-Elena Udrea-Emil Boc). Nemulţumirile mocnesc, deja se pleacă din partid, lucrurile nu sunt tocmai roze pe-acolo.
  • Aproape toţi candidaţii de la Capitală sunt falşi, nişte actori distribuiţi în roluri complet nepotrivite campionul fiind Vasile Blaga. A fost absolut comic la un moment dat, când s-a plimbat cu metroul şi făcea conversaţii cu o tanti 🙂 Nici Cristian Diaconescu nu este chiar în elementul său, mai ales că situaţia din partid îi provoacă un vizibil disconfort. Destul de palidă prezenţa lui Ludovic Orban, până acum. Singurul care este în elementul său şi pare a se simţi ca peştele în apă este Sorin Oprescu şi asta cred că îi va aduce voturi suplimentare, în special din zona nehotărâţilor, mai ales că este singurul dintre candidaţi care are un CV impresionabil.
  • Înclin să cred că la alegerile locale nu va conta foarte mult factorul politic – aspect ce dezavantajează PD-ul – cât va conta prestaţia candidaţilor. De altfel, factorul politic nu a contat niciodată – astfel nu se explică mandatele, undeori succesive, obţinute de foşti comunişti notorii sau de „baronii locali”. Singurul loc unde s-a votat politic a fost Bucureştiul, însă anul acesta avem o ofertă foarte echilibrată, nici unul dintre cei patru nefiind din start pierzător (până şi Orban poate avea, conjunctural, şanse) aşa cum s-a întâmplat până acum. Este prima dată când avem 2 candidaţi buni de la PSD, şi doi candidaţi mai slabi din partea „cealaltă”. Ca să nu mai spun că nu este deloc exclus să avem în turul 2 doi pesedişti.
2 comments to “Puncte-puncte”
  1. chiar ma intrebam unde ai disparut:)..in mare bine punctat, mai putin la faza cu 2 candidati pesedisti…fff greu faza asta

  2. ff greu pe naiba 😛 Uite ce zice şi Şuţu… În ăla de-l ştiam eu, Oprescu e un pic mai sus, Blaga ceva mai jos, Diaconescu este peste Blaga, Orban un pic mai sus, în ceafa lui Blaga.

Comments are closed.