Puncte-puncte

Do you misss me? 🙂

  • Mircea Geoană visează cosmonauţi.
  • Valeriu Stoica îşi calcă pe inimă şi recunoaşte că PNL este partid liberal, fie el şi cu „nuanţe de centru-stânga”. Nici măcar Boc nu mai exclude o împăcare cu PNL (no link – că e pe NewsIn).
  • Ioan Rus zice că Geoană nu-i bărbat.
  • Emil Boc face inventarul la Constanţa (tot pe NewsIn). O mai fi rămas cineva, în afară de cei numiţi de Elena Udrea?
  • Ideea lui Valeriu Stoica de introducere a monarhiei mi se pare o confirmare aceea ce spuneam eu că s-a cam terminat cu rolul preşedintelui (ca instituţie). Aştept nominalizarea „premierului” PD-L (50% Videanu – 50% Stoica), dar tot Tăriceanu rămâne premier. Oricum, democraţii joacă din nou prost, fiind ultimii care anunţă „premierul”, întărind ideea că „nu au oameni” şi că „le e frică de răspundere”. Ideea este foarte simplă: premier în România nu poate fi decât un şef de partid (a trecut vremea marionetelor gen Văcăroiu). La democraţi singurul şef este Traian Băsescu, care este (încă) preşedinte, în rest, nimeni nu ar putea asigura controlul partidului, nici măcar la modul la care o face Geoană cu PSD-ul. În aceste condiţii, un premier democrat ar avea un guvern foarte slab, cu viaţă scurtă. Şi mai scurtă ar avea un premier independent, cum se mai vehiculează. Numirea lui Blaga – singurul care ar putea controla PD-ul – ar fi foarte riscantă pentru Traian Băsescu. Oricum, în PD cearta abia a început.
  • Este amuzant cum trompetele prezidenţiale scriu pe rând articole „de dezamăgire”. Cărtărescu, Andreea Pora, Sabina Fati, Pătrăşconiu şi „părintele” Bichir (Pe Ioana Lupea nu o includ în rândul „trompetelor”, în ciuda admiraţiei sale pentru preşedinte, şi-a păstrat decenţa analizelor). E un semn interesant despre starea de spirit în rândul democraţilor. Dacă nu intervine vreo schimbare, democraţii vor avea un scor sub PNL, facilitându-i lui Traian Băsescu nominalizarea lui Tăriceanu (vorbesc doar de scorul PNL, nu de PNL + UDMR).
  • Sunt curios de împărţirea colegiilor între PSD şi PC. De asemenea, e de urmărit relaţia PNL cu PNŢCD şi, respectiv, FDGR… Înghiţindu-le, PNL ar „câştiga” două judeţe, cele două reprezentare parlamentară. În condiţiile în care rămân doar 4 partide, mai devreme sau mai târziu aceste insule vor fi înghiţite.
7 comments to “Puncte-puncte”
  1. In privinta PSD citez a treia oara azi din Vanghelie „Opriti gratarele vorbeste domnul Geoana”. si Caragiale ar plange de invidie.

    Boc boceste. Elena face parte din lungul sir de Elene nocive vietii politice romasnesti. Eu le-as exclude discriminatoriu dupa nume, te cheama Elena? Acasa!

    Tariceanu ramane premier, nuca o sa ia mai mult PNL ca PDLul, doar ca n-o sa existe alternativa, o sa avem guvern PNL+PDL cu scandal incorporat. Dar nu e rau ca ne lasa in pace.

    Nu conteaza ce Silent night trambiteaza baietii, sunt fara influenta, pastreaza doar ciorba calda, nu aduc noi comeseni.

    Ce face PSD+PC e un targ josnic intre timpii de antena si spatiu vital, e intre ei. Restul is Blowing in the wind.

    Io-te comentariu.

  2. Sunt aproape sigur ca FDGR nu se va lasa inghitita de PNL si cred ca nici PNTCD nu se risca la asa ceva… cel mult alianta, ceea ce impinge pragul electoral mai sus. Pe de alta parte nu cred ca exista la ora asta tenditele care sa duca PNL peste PD-L la alegerile din toamna. Poate daca PNL ar misca mai mult pe partea de economie „liberala” fara tampenii gen majorarea pensiilor din nou cu 20% si daca ar reusi sa verbalizeze si sa comunice o viziune liberala pentru viitorul guvernarii…

  3. @Moromete
    Din câte ştiu eu, Miluţ şi Pavelescu aleargă cu limba scoasă după Tăriceanu să-i absoarbă. Se pare, totuşi, că Ciuhandu s-ar opune şi nici liberalii nu sunt tocmai bucuroşi. Cu FDGR va rămâe doar parteneriat, ca şi cel cu UDMR.
    Nu cred că PNL mai poate creşte pe seama „electoratului liberal”. Aceştia sunt deja convinşi şi votează cu PNL. Nu „cumpăr” declaraţiile de genul „eu care cu familia mea de la ’48 carevasăzică votam cu PNL, dar Călin a întinat nobilele idealuri ale liberalismului majorând pensiile şi salariile…” Oamenii de dreapta nu trec de 10-12% şi cam ăsta a fost scorul PNL. Din „dreapta” PNL nu prea mai are ce să ia.
    Alte resurse de creştere ar fi dezamăgirea din tabăra democrată. Dacă circul de la Constanţa se mai prelungeşte şi dacă vor continua articole de genul celor amintite mai sus…

  4. @Moromete: Omul isi face iluzii ca PNL va ajunge peste PD-L. Ii poate lua cineva acest drept?

Comments are closed.