Enervări

De la o vreme nu mai poţi să cumperi ceva fără ca garanţia să fie condiţionată de păstrarea ambalajului original. Ceea ce e o supernesimţire – eu cunoscând şi explicaţia: ca să arate cât de „environmental friendly” sunt corporaţiile, ele trebuie să asigure şi gestiunea deşeurilor. Cum producătorii nu mai au legătură directă cu consumatorul final, pasează această responsabilitate distribuitorilor care, la rândul lor o pasează utilizatorului final. Condiţionarea garanţiei de ambalajul original este un abuz care, din fericire, nu mai are prea mult de trăit. Dar până atunci, ne mai enervăm.

4 comments to “Enervări”
  1. Asta pentru ca inca nu i-a dat nimeni in judecata (ideal ar fi sistemul „class suit” pe model american pentru ca practica un soi de conditionare a garantiei.

    Ia sa-i dea cineva in judecata, sa castige procesul si sa-i puna sa plateasca la greu…

  2. E foarte simplu – abuzurile nu mai au viaţă lungă şi, în general, dominaţia vânzătorului nu poate dura la infinit. Mai devreme sau mai târziu va apărea un concurent care, pentru a se diferenţia, îşi va face USP exact din lucrurile criticate la ceilalţi.

Comments are closed.