Marionete

Într-un comunicat de presă plin de umor involuntar, Vasiule Blaga numeşte guvernul Tăriceanu „guvernul marionetă” al PSD, pornind de la cocoşeala lui Mircea Geoană cu „şantajul”. E un punct de vedere. Însă nu cumva e de fapt invers şi guvernul Tăriceanu a „cumpărat” voturile PSD cam „trei la zece mii”? Nu ştiu câtă lume va rămâne cu ideea că PSD şi nu Guvernul a mărit pensiile. Aşa că Blaga pur şi simplu se oftică că liberalii n-au cumpărat de la ei şi stau cu… voturile nevândute? De aceea le dau pe degeaba la PRM sau la PSD. Aşa putem a zice că PD e marioneta lui Vadim fiindcă acesta şi-a păstrat funcţia cu voturile lor.

12 comments to “Marionete”
  1. Cred ca am mai spus ca, daca tot e sezonul „targurilor”, PDL a facut o afacere mult mai proasta decat PNL.

    Asa ca e normal sa se „oftice” 🙂

  2. mda…pdl-ul se teme de uninominal. da’ pnl-ul nu. tariceanu ia gruiu in piept …. LOL

    si pdl-ul e urmasul fsn. da’ petre roman candideaza pt pnl.

    si pdl-ul e cu prm. da vadim a ajuns vice la senat dupa pactul cu pc. si olteanu tot dupa intelegere cu prm.

    si pdl-ul „nu pleaca de la macelarie”. da pnl-ul a refuzat santajul.

    LOL

  3. lolăi tu, da nu e lolul tău 😀

    PD se teme de uninominal: ai dreptate, nu se teme, de aia se străduie să-l amâne. De aia nu face nici un fel de pregătiri. Cei de la PNL şi PSD umblă prin teritoriu, mai un fluturaş, mai un blog de campanie, o măslină ceva. A, sorry, uitasem de doamna Udrea. Dar parcă e singura care se agită din tot partidul. Acum, fie ştie ea ceva, fie ştiu alţii şi ei nu i-au spus.

    PD urmaşul FSN. Istoric vorbind afirmaţia este corectă. Petre Roman nu este nici primul, nici ultimul traseist politic.

    PD e cu PRM. PRM este o curvă politică folosită de toată lumea. Din păcate, „la razie” a fost prinsă cu PD. Ghinion de neşansă. Ca să nu mai vorbim de hilaritatea situaţiei. PNL şi PSD făceau parte, dimpreună cu PRM, din „coaliţia ruşinii”, deci, la ei e normal că doar sunt… imorali. Cum să-ţi spun mai clar? E ca şi cum un militant pentru interzicerea prostituţiei ar fi prins la bordel. Mă rog, ştiu că tu te faci că nu înţelegi că lumea are o problemă nu cu alianţa dintre PRM şi PD, ci cu alianţa dintre două partide care se înjurau. Nici PNL, şi cu atât mai mult PSD, nu au zis ceva de rău de PRM.

    PD nu pleacă de la măcelărie. E treaba lor dacă le place să rabde de foame. În ceea ce priveşte PNL, mie mi se pare că i-a păcălit pe pesedişti. Dacă ţie îţi place să crezi basmele lui Geoană cu „şantajele”, nu pot să mă opun. Până una-alta, PSD a primit devansarea cu o lună a ceva deja anunţat şi o majorare care, de fapt, era şi ea stabilită anterior cu sindicatele din învăţământ.

  4. mda…ca si cand problema mea e ca romana e traseist. problema e ca pnl-ul l-a primit. depinde de ce parte te afli.

    iar aia cu pnl-ul nu a zis nimic de rau de prm e tare.

    ultimul capitol e antologic. daca era asa de simplu de ce s-au opus propunerii psd mai lunile trecute.

    ps
    te rog nu mai face supozitii gresite despre mine. nu am si nici nu o sa am nimic cu nici un partid – cunostinte, interese, membrii… poate ai sa te convingi vreodata.

    pa

  5. departe de a fi apolitic. dar nici nu imi place faza cu „organul vostru”.
    putin imi pasa mie de ce iti aduce aminte. important e ca tu esti fan iliescu si acum/

  6. „peseul mi-aduce aminte de anii ‘90 şi intelectualii “apolitici” care, întâmplător, îl susţineau pe Ion Iliescu.”
    Alo, ce e afirmaţia asta?!
    Intelectualii „apolitici” din anii ’90 erau cei strânşi, uniţi în jurul lui Liiceanu, Manolescu, Blandiana, Adameşteanu, Cornea etc. adică GDS, 22, AC etc. AC a şi participat la alegeri şi s-au tot autoproclamat „intelectualitatea României” şi „societatea civilă”. Mai mult aceşti „boieri ai minţii”, cum excelent i-a numit Sorin Matei, au reuşit să-l bage în faţă pe Patapievici…despre care nu vreau să mai spun nimic, că am tot spus.
    În schimb, dacă era cineva de altă părere, de ex. Simion, Vulpescu sau Drăgănescu, atunci toţi „boierii” vomitau demagogic toate mizeriile posibile. Mie îmi vine să vomit şi acum când mă gândesc ce puteau spune.
    Ei sunt de vină la fel de mult ca şi Iliescu de rupturile din societatea română care şi astăzi ne trag atât de mult în jos.

    Iar tu vorbeşti de intelectualii „apolitici” care îl susţineau pe Iliescu?!

  7. Mihnea, cred că matale ai uitat/eşti în eroare. Blandiana & boierii erau „intelectualii implicaţi”, spre deosebire de „apoliticii” grupaţi în jurul lui Eugen Simion care militau pentru neimplicarea intelectualilor în politică. La vremea aia eram chiar „în miezul evenimentelor” că lucram în presă.

  8. @Bog
    Nu ştiu dacă s-a schimbat direcţia de adiere a vântului, dar sondajul acesta conţine nişte elemente interesante:
    – a dispărut întrebarea cu „încrederea”;
    – Mircea Geoană are un scor neaşteptat de bun (contrar celorlalte sondaje de până acum);
    – există o diferenţă destul de mare la premieri între scorul pe partide şi cel al candidaţilor anunţaţi (Stolojan/PD – 41/39, Geoană/PSD – 33/29, Tăriceanu/PNL – 26/23);
    – de asemenea, există diferenşe între scorul „la partide” şi scorul la premieri la PNL şi la PSD.

Comments are closed.