Puncte-puncte

Nu doar fiindcă e vară şi concediu (eu nu voi avea), ci pentru că sunt foarte ocupat în perioada aceasta, inaugurez un nou model de însemnare: pe puncte.

  • În interviu, Băsescu îşi reafirmă dragostea faţă de PD. De urmărit dacă se va confirma abandonarea lui Stolojan.
  • Să fi fost aprecierile faţă de „grupul de la Cluj” o invitaţie de înscriere în PD?
  • După ce l-a cumpărat pe Hagi, oierul îi cumpără şi pe cei trei eroi basarabeni, în speranţa că îşi va creşte cota. Cred că a dat banii degeaba şi într-un caz, şi în celălalt. Hagi are două meciuri, două înfrângeri (omul ăsta chiar nu înţelege că nu are nici o tangenţă cu ideea de antrenorat), iar subiectul Basarabia nu este foarte incitant. De banii daţi basarabenilor mai bine făcea nişte fântâni.
  • Apropo de Gigi, ce se întâmplă cu el, că este cam absent – ca gesturi politice – deşi subiecte ar fi fost…
  • Nu înţeleg care este strategia PSD-ului faţă de votul uninominal. Acest tip de vot avantajează în mod clar PSD-ul, este un subiect foarte popular şi ei au rămas singurii care se opun complet aiurea şi vor plăti asta cu vreo câteva procente în următoarele sondaje. Dacă o ţin în ritmul acesta, vor ajunge curând sub liberali.
  • Încasările la bugetul de stat au crescut cu 18% faţă de anul trecut.
  • Leul a depăşit estimările mele de la începutul anului, când spuneam că se va aprecia până la 3,2, dar că pe parcursul anului media va fi de 3,4. Acum înclin să cred că peste vară poate ajunge şi la 2,9, dar în toamnă va urca iar peste 3 şi va încheia anul undeva în jur de 3,2. Media anuală va scădea corespunzător spre 3,2.
7 comments to “Puncte-puncte”
  1. sunt curios cum avatajeaza in mod clar votul uninominal PSD-ul ?
    am si eu o mica teorie in legatura cu asta, dar sunt curios de a ta 🙂

  2. Votul uninominal avantajează partidele puternice în plan local. PSD-ul conduce un număr semnificativ de Consilii Judeţene, ca să nu mai vorbim de celebri „baroni locali”. Poate obţine scoruri foarte bune în judeţele din sud şi din partea de jos a Moldovei, PNL-ul în Moldova şi graţie PNŢCD în Banat, în vreme ce PD-ul în Ardeal, în principal.

  3. hehe, cam asa zic si eu, PSD-ul obtine Moldova si Oltenia + niscaiva judete din sud, poate si Dobrogea. Transilvania/Ardealul/Muntenia se impart intre PNL si PD.

    abia astept manevrele „uninominale” de genul „pune-l tu pe x acolo ca-l pun si eu pe y dincolo” 🙂

  4. Mi-e tare teama ca o sa se blocheze tot procesul cu uninominalul la delimitarea circumsciptiilor, mai ales dca ne uitam cum au inceput…

    PS: Cristi, poti sa scoti bifa aia default on pe „Abonati-va la comentarii”? O tot ratez si tot primesc mail-uri lipsite de necesitate reala…

  5. Doua comentarii relativ pe langa subiect cu scuzele de rigoare:)

    Eu am ratat interviul lui Traian Basescu si sunt foarte curios sa il citesc sau sa il revad pentru ca se vorbeste mult despre el. Stii cumva daca e disponibil undeva pe net?

    Hagi nu cred ca e un antrenor atat de rau, cel putin din amintiri din copilarie la Galatasaray se pare ca a facut treaba buna:) Sau sa fi fost ceva conjuctural? La Poli din pacate nimeni nu prea poate face treaba buna in conditiile actuale, ca si la PSG, oricat de stralucit antrenor ar fi:)

  6. 1. Basescu baga strambe in continuare.
    2. Hagi mare jucator , catastrofa ca antrenor .Eu insa il apreciez pentru ca sunt dinamovist!
    3. Si eu cred ca PSd-ul va castiga prin votul uninominal.Pe laga baroni uitati de mass-media locala unde PSD si PNL sunt cele mai avantajate partide.
    4. Cred ca BNR ar trebui sa intervina in piata pentru ca altfel socul scaderii in iarna va fi mare . Eu estimez caderea leului in ianuarie – martie 2008 dupa „boomul” decembrie.

Comments are closed.