Somnul preşedintelui şi al învăţământului românesc

O comisie prezienţială a produs un raport dspre starea învăţământului românesc. Raportul este bun, dar este ca şi cum ai asculta buletinul meteo în timp ce stai în ploaie. Eu însumi am scris un „raport” acum doi ani şi care rămâne în continuare actual… Starea învăţământului românesc este vizibilă peste tot cu ochiul liber, de la perlele pe care toată mass-media ni le înfăţişează după fiecare examen (deşi am impresia că este acelaşi set în fiecare an), fie el de treaptă sau de bacalaureat, până pe coclaurile internetului, de la bloguri la forumuri, nu cred că era nevoie chiar de o comisie prezidenţială. Cât despre interesul lui Traian Băsescu, el s-a văzut din somnul care l-a apucat în timpul dezbaterilor (apropo de asta, nu vi se pare că preşedintele picoteşte cam des în ultima vreme?). Lucrurile sunt atât de clare încât chiar nu înţeleg ce se întâmplă: cunoaştem problema, soluţiile sunt absolut evidente, de ce însă nu se face nimic concret depăşeşte puterile mele de înţelegere.

4 comments to “Somnul preşedintelui şi al învăţământului românesc”
  1. Deja au trecut 2 ani? Gosh, imbatrinesc mai repede decit vroiam. On topic acum: mi se pare un pas inainte faptul ca e primul document oficial in care se recunosc lucrurile astea. Rezistenta din partea sistemului va fi puternica – iar acest lucru il stie foarte bine oricine a vazut la viata lui cum sta treaba prin cancelarii sau chiar prin decanate.
    Situatia oricum e mai veche de atit, dar pina acum ministerul s-a purtat intotdeauna ca si cind miturile ar fi adevarate.

    Sa nu uitam cit succes a avut campania de aruncat cu laturi in ministeriatul Marga cind incepuse prima reforma cit de cit consistenta.

  2. Pai nici acum nu cred ca o sa se intample ceva. Dar trebuia sa mai faca si presedintele ceva, sa mai apara pe la televizor. Cat despre somn, mi se pare ca si cum il pune lumea, fa si tu o comisie ceva, arata ca esti interesat. Nu prea are el chef, dar na, daca trebe trebe.

  3. D-l Banu este ocpat cu renovatul astfel incat nu mai este atent la dedesupturi….: Traian Basescu prin acest raport nu urmareste altceva decat sa arate ca sunt in tara aceasra o gramada de treburi mai iportante de facut decat sa maresti pensile asa cum vor liberalii.
    Basescu , campionul conflictelor artificiale nu vrea altceva dacat sa mai genereze unul si anume un comflict intre generatii: tinerii care nu au conditii din cauza pensionarilor lui Taricianu-vorba vine”
    Eu nu tin minte sa vi avot Base in toata cariera sa politivca vre-un demers sincer. Re voi cum de va vrajit de data aceasta?

  4. Andra, nu are rost să fim mai catolici decât papa. Chiar nu cred că are importanţă motivaţia unui politician atâta timp cât face un lucru bun. Politicienii sunt şi ei oameni, nu asceţi şi trebuie să câştige şi ei ceva, iar atâta timp cât este un câştig licit, nu văd unde este problema. Relaţia politician-alegător trebuie să fie win-win.
    Realitatea este că – aşa cum spune şi Ciocăzan în Adevărul de azi – securistul Băsescu are cele mai mari merite în deconspirarea Securităţii, comunistul Băsescu a condamnat oficial comunismul, chiulangiul Băsescu a girat o analiză corectă a sistemului educaţional (dincolo de anecdota picotelii în timpul dezbaterilor…)
    Faptul că este un politician al cărui populism duce şi la fapte bune îi conferă un merit suplimentar faţă de alţii, care sunt doar populişti.

Comments are closed.