Puncte-puncte 6

Turul Franţei, sondaje, Pîrvulescu, Tăriceanu, Băsescu…

  • S-a încheiat o nouă ediţie a Turului Franţei la care nu se ştie învingătorul. Cred că ar fi mai bine ca de acum încolo să se renunţe la clasamentele generale. Genial răspuns al cuplului Banciu-Naum la întrebarea „De ce vă mai preocupă Turul Franţei, dacă tot sunt toţi dopaţi?” – „La fel cum mănâncă lumea produse cu E-uri, deşi ştiu că sunt cancerigene.”
  • Mă surprinde vehemenţa cu care Cotidianul atacă sondajul Gallup are îl dă pe Băsescu la 43%, faţă de un sondaj IPP unde este la 53%. Şi mai tare mă surprinde că printre atacatori este şi Cristian Pîrvulescu care debitează nişte enormităţi – „că sondajul nu este credibil fiindcă este la solicitarea unei fundaţii liberale, că nu este prezentată metodologia…” Asta vorbind despre Gallup. Acum, sondajul IPP făcut la solicitarea unui partid politic este mai credibil? Totuşi, vorbim de Gallup…
  • Rezultatele sondajului Gallup sunt totuşi logice, atâta vreme cât de la referendum preşedintele o ţine tot într-o gafă, ultima fiind cea cu opoziţia la legea pensiilor, iar PD-ul a ieşit în evidenţă doar prin prestaţia absolut „magistrală” a lui Videanu care în plină caniculă e în concediu pe Riviera franceză, de unde se întoarce pentru o… conferinţă de presă în care înjură guvernul că nu se ocupă de caniculă. Şi desigur, scandalul „Bordei” unde apare şi numele preşedintelui.
  • Cheia sondajului Gallup nu este însă „încrederea”, ci faptul că 41% din electorat apreciază politicile guvernului Tăriceanu, semn că în ciuda propagandei deşănţate anti-guvernamentale lumea nu mai „achiesează” aşa uşor şi că există premise serioase de creştere pentru PNL.
  • Apropo de „Bordei”, pe lângă Marinescu, apare o nouă victimă, Murgeanu. Astfel, Negoiţă scapă de un contracandidat la primăria Capitalei. Degeaba însă, cred eu. Graţie „eforturilor” lui Videanu „care face”, PD-ul nu mai pupă capitala cel puţin două mandate.
  • Apropo de Cotidianul, mi-a plăcut o afirmaţie a lui Lucescu, care a spus că „PNL nu are un nucleu dur de votanţi” 🙂 Păi dacă nici partidul acesta care se încăpăţânează să nu scadă sub 12% în sondaje în ciuda faptului că este tocat de toată mass-media – indiferent dacă aceasta este pro sau contra-Băsescu – nu are un nucleu-dur? Cine mai are? PD-ul cumva?
  • Noua temă de bătaie a anti-tăricenilor este „cota-unică” pe care sigur-sigur guvernul o va anula (în condiţiile în care Bulgaria se gândeşte să o fixeze la 10%). Asta e un fel de „vin moşierii” din vremea lui Iliescu. Asta, dimpreună cu ciudatele atacuri din Cotidianul vorbesc despre un rudimentarism pronunţat al taberei prezidenţiale. Să arate asta şi cât a însemnat familia Săftoiu în „economia” omului politic Traian Băsescu?
2 comments to “Puncte-puncte 6”

Comments are closed.