Liberalii sunt nişte tâmpiţi

Cum e posibil aşa ceva? Nu mai bine vă faceţi sepuku? E mai demn. Dimpreună cu EBA va face un adevărat drimtim. Cam asta fu’ schimbarea PNL-ului. Mai depăşeşte 10% la europarlamentare?

6 comments to “Liberalii sunt nişte tâmpiţi”
  1. In mod paradoxal, desi si eu sunt de acord ca e vorba de un cap de lista totalmente dezagreabil, cred ca tot tam-tam-ul asta cu Congresul si cu Obama din Carpati si ce frumos si bun si devreme acasa este el, manca’l’ar mama de fecior care rupe inimile babelor, va duce la mentinerea procentului partidului peste 10%, poate chiar inspre 15%. Realitatea TV si Antena 3 sa traiasca, mandri formatori de opinie ai natziunii.

    Nu?…

    • În intenţiile de vot, probabil, deşi mă îndoiesc că obamiada asta va ţine până la alegeri. Deja a apărut circul cu arestarea lui Popovici şi câte altele vor mai urma…
      Apoi, formatorii de opinie amintiţi au o audienţă restrânsă la galeriile partidelor (deşi poate termenul cel mai potrivit ar fi „ultraşi”) şi îmi este greu să cred că influenţează ceva (în sensul modificării opţiunilor iniţiale sau a atragerii de participanţi noi). La cât de mult s-a restrâns participarea la vot (nu cred că va trece de 30%) partidele ar trebui să-şi mobilizeze nucleul dur. Or, când tu deschizi lista cu Norica, ţi-ai debusolat complet electoratul propriu, iar din cei nehotărâţi… Deschiderea listei cu Adina Vălean, de exemplu, sau cu Renatte Weber, ar fi însemnat ceva şi ar fi mobilizat în mod real nucleul dur. Aşa, îţi baţi pur şi simplu joc de nişte oameni de valoare şi de propriul electorat. Iar un rezultat slab la europarlamentare va debusola complet partidul, ruinând şi puţinele şanse la prezidenţiale.

  2. Cristi, nu ţi-e cunoscută sintagma „toţi – o apă şi-un pământ” ?
    De ce ar fi altfel după „obamiadă”? Te aşteptai la altceva?
    Nu reuşesc să realizez cum optimiştii ca tine mai au „sevă” în ei să le meargă motoarele optimismului, speranţei, indignării.
    Pentru mine, în calitate de FOST liberal – actual nea Alecu de pe stradă, seva s-a terminat. Circul politic dâmboviţean nu mă mai uimeşte/surprinde/indignează iar dreptul meu de alegător s-a transformat într-un stâng … case closed!

  3. Nu mă aşteptam, ba chiar am spus că prin alegerea lui Crin PNL intră într-o fundătură din care nu-l văd ieşind fără o transformare radicală.
    Omeneşte vorbind, îi înţeleg. A rămas femeia pe drumuri, trebuiau să o ajute, că e de-a lor. Dar nu o pui, tată, pe Nikita în fruntea listei pentru europarlamentare şi îl dai pe Dăianu la o parte. Nu se face aşa ceva. Puteau s-o pună şi ei cel mult pe locul trei.

  4. Atat de mult timp ti-a trebuit sa ajungi la concluzia asta? Citeste excelentul articol al lui Cristian Ghinea din „Romania Libera” de ieri, despre liberalismul de stat din RO. Iar in ceea ce-o priveste pe Adina Valean, hm…, e izomorfa cu Nuti Udrea, doar ca e neinteresanta pentru presa.

  5. Nu cred ca trebuie data prea multa importanta compozitiei unei liste pentru europarlamentare. Oricum peste 90% din putinii care merg la vot nu se sinchisesc de cine e pe lists sau in capul ei.

    Asta nu inseamna ca PNL nu are destule motive sa obtina un scor prost in alegeri.

Comments are closed.