O chestie de Vista

De la ultimul desktop, adică de prin 2002, mi-am făcut un obicei de a nu opri niciodată computerele, cu atât mai mult de când am trecut la laptopuri. Doar obişnuitele restarturi de după un update. De câteva luni, laptopul principal începuse să „îngheţe”, cam la 3 zile. Gugăluind după mesajele de eroare am găsit tot felul de variante şi m-am oprit la cea a bad-urilor de pe hard-disk (este un sector de 4 kb afişat ca bad de chkdsk). De vreo două săptămâni, am început să-i dau shut down în fiecare seară. Neobişnuit cu un astfel de tratament, la primele butări o lua razna, nu-mi recunoştea profilul şi trebuia să-l restartez încă o dată. După 3-4 zile, s-a obişnuit şi, mai mult chiar, a început să buteze mult mai rapid şi se simte o îmbunătăţire vizibilă a vitezei. Desigur, „îngheţul” a dispărut complet. Mai citisem că nu e bine să-l ţii pornit non-stop, dar fără explicaţii plauzibile şi având experienţa XP nu m-am gândit că poate afecta atât de mult încât să se ajungă la BSOD. Din punctul acesta de vedere, Vista e mai prost ca XP.

6 comments to “O chestie de Vista”
  1. Atat hardware-ul cat si software-ul din ziua de azi devin din ce in ce mai instabile.
    Nu am avut 5 ani de zile probleme de stabilitate cu un AMD pe o mobo MATSONIC cu memorii aproape no name, dar am acu pe DFI cu ram Corsair.
    Din ce in ce mai putina stabilitate…

  2. De la un sistem branded ai pretenţia să nu există probleme de compatibilitate hardware. O altă fază care apare periodic este un mesaj de eroare legat de placa wireless. Vista îmi spune că este o eroare cu driverele ei şi că o „întrerupe”, dar ea merge bine-mersi în continuare.

  3. La fel, mulţumit de Vista, mai ales că de 2 ani încoace nu mi-a mai apărut ecranul albastru ca la XP.
    Laptopurile Dell au drivere foarte proaste pentru wireless. Ori apare mesajul cu placa wireless ce se închide, dar ea funcţionează mai departe, ori setarea conexiunii din Windows funcţionează, iar cea din interfaţa Dell nu.

Comments are closed.