Sondajul CCSB

Sondajul CCSB nu merită comentat. Nu pentru că Mirel şi echipa lui nu ar fi făcut treabă bună, ci pur şi simplu pentru că… iarna nu-i ca vara. Iar alegerile vor fi la început de iarnă. România se află în momentul de faţă la spartul unei petreceri. Guvernanţi au mituit lăutarii să cânte în continuare, veselia nu a făcut încă loc mahmurelii şi durerilor de cap. Momentan, s-a trecut doar de la „Dă-i cu şpriţul pân’la ziuă” la „Dă mamă cu biciu-n mine”. Lăutarii cam falsează, şi-au mai rupt din corzi de pe la vioară şi ţambal, acordeonul parcă s-a-nţepat iar dizeozei îi curge machiajul pe faţă, unii meseni au adormit cu capul pe masă, visând probabil frumos. Din păcate însă, nu mai mult până ziuă şi va veni nota de plată. Şi ea va aveni înainte de alegeri. De aceea, sondajele actuale nu au foarte mare relevanţă, pentru că ele măsoară în realitate, situaţia de acum 3 luni, când încă era bine. În mod normal, durează în jur de trei luni până când o modificare este asimilată de electorat dar în viitorul apropiat viteza se va accelera. În momentul de faţă este dificil de estimat cine va beneficia de transformările pricinuite de efectele crizei.

PS Din sondaj, sunt curios unde se duc cele 10-13% PSD care nu ajung la Geoană. Mi se pare un pic ciudat ca aproape o treime din electorii unui partid să voteze cu altcineva. De obicei, dacă nu sunt mulţumiţi de candidat intră la categoria „nu ştiu/nu răspund/nu votează”.

3 comments to “Sondajul CCSB”
  1. Pai, trei la Prefectura, trei la Scoala de Fete…

    🙂 Nu sunt 10-13, sunt 14 :blink:. Si sa le luam pe deshte. Base: 5 puncte peste. Crin: 4 puncte peste. Vadim: 4 puncte peste. Duda: 7 puncte peste. Uuups. 5 + 4 + 4 + 7 = 20. Way over 14. Da, dar mai avem si de la UDMR (candidatul sub partid), si de la alte pardide mici.

    Deci ramane cum am stabilit. Deci ai dreptate: mai e mult pana departe. Deci it’s a long way to Tiperarry. Deci dar si noi avem dreptate: acum, azi, asa stau lucrurile. De aici pleaca cursa pentru prezidentziale si lupta pentru pace.

    Deci cald, mon cher. Deci canicula.

    Deci hai la munte…

  2. Nu am spus că nu ai dreptate 😛
    Eu abia am venit de la mare 😛 Aia românească. Deci, se cheamă că am ajutat-o pe doamna Udrea.
    Muntele, mai încolo.
    Până la urmă, e Pacienţei sau Sapienţei? Că 12 bis e sigur, că a zis domnul să nu pună 13, că e fatal.
    😆

Comments are closed.