Oprescu joacă pentru Geoană

Am citit majoritatea comentariilor la adresa încă potenţialei candidaturi a lui Sorin Oprescu la preşedenţie şi cam toţi afirmă că este vorba de „război în PSD”, „Iliescu împotriva lui Geoană”. Părerea mea este că este exact pe dos. Să vedem faptele:

  • Ion Iliescu este un politician abil, care nu ar sacrifica interesele partidului, pentru umorile sale personale. Cu atât mai puţin l-ar ajuta pe Traian Băsescu.
  • Mircea Geoană scade în toate sondajele în favoarea lui Crin Antonescu (deşi nu cred că l-a depăşit încă, dar este destul de periculos de aproape). Per total, nu cred că Mircea Geoană poate scădea sub 20%, dar este foarte posibil ca Crin Antonescu să adune peste 20% şi să-i facă surpriza.
  • Sorin Oprescu ia mai multe voturi de la Crin Antonescu decât de la Mircea Geoană.
  • Sorin Oprescu nu este chiar atât de tâmpit să nu realizeze că nu ia mai mult de 10% la nivel naţional.

Eu zic că Oprescu va candida doar dacă scorul real al lui Antonescu va fi periculos de apropiat de cel al lui Geoană. Dacă nu, va rămâne credincios promisiunii făcute bucureştenilor.

8 comments to “Oprescu joacă pentru Geoană”
  1. Asta ar insemna ca Oprescu sa fie cea mai joasa speta de om si sa candideze numai pentru a-l incurca pe unul cu care se lauda ca e bun prieten si in acelasi timp unul care l-a ajutat pe el in campanie. Nu cumpar asa ceva.

  2. Cred ca nu ai dreptate.

    O buna explicatie asupra candidaturii lui Oprescu se gaseste in editorialul lui CTP din Gandul.

    Pur si simplu omul s-a expirat deja la primarie. Face o noua mutare sau moare politic.

    • Mihai, sondajul Avantgarde arată contrariul (şi Turambarr îl confirmă). Deocamdată, Oprescu nu este epuizat ca primar. Poate fi cel mult o tentativă de a se menţine în prim-plan. Dacă rămâne în funcţie, în 3 ani poate să repare. Dacă intră în competiţie şi iese din turul I, e terminat politic.

  3. Pingback: Otar de politica — blogu’ lu’ cos’

  4. Pingback: Operaţia "Opriţi-l pe Oprescu!" | INconstantIN's INternet

Comments are closed.