Apropo de funcţionarii publici

Azi am primit prin poştă o scrisorică de la ANAF să trec pe la ei fiindcă „figurez cu venituri din activităţi independente”. Nu înţeleg logica. Adică eu trebuie să mă duc la ANAF, să stau la o coadă, o tanti de acolo să-mi spună „Domnu’ Banu, aţi prestat la…, la…, la…, lalalal. Sunteţi de acord? Da, sărumâna. La casierie, vă rugăm. Veţi primi prin poştă cât mai aveţi de plată sau vi se va restitui diferenţa. Mergeţi la ghişeul 4 (acolo unde sunt cei mai mulţi pensionari la coadă, acolo e ghişeul 4)”. După aia să mă duc la altă coadă, să dau declaraţia 200 completată cu informaţiile date de prima tanti să-mi pună o altă tanti o ştampilă.

Deci, dacă ei au aceste informaţii, ce mai caut eu pe drumuri? Nu pot să pună singuri ştampila direct? Nu e mai simplu să-mi trimită „nota de plată” acasă? Eventual şi cu un OP gata completat? Că plăţi online e vise, taică…

7 comments to “Apropo de funcţionarii publici”
  1. Welcome to the club, Cristi!
    Sa vad ce-o sa postezi cand o sa-ti faca greseli ELEMENTARE de aritmetica la calcul „contributiei” datorate …
    Anyways, eu am ca inceput sa-i las cu scrisorele in posta, ma duc eu cand ma simt tare in buzunare si le LE ZIC eu cat ma de platit.
    N-au decat sa nu fie de acord … sau sa mai faca odata clasa I-a. Poate si-a doua … da’ nu mai mult, ca o sa li se incinga creierii la tantile alea si se trezeste Base ca-i pier aia 20% pe care vroia sa-i dea afara!

  2. Hahaha…si eu m`am trezit cu hartia in cauza. In plus si cu o amenda de prin 2007 pe care o plarisem. Se pare ca veniturile la bugetul statului chiar sunt mai mici si se apeleaza la scrisorele de genul asta

  3. Pingback: Update ANAF » PoliTichii de mărgăritar

Comments are closed.