Despre ce vorbim? (II)

Traian Băsescu afirmă că România nu ar fi intrat în criză dacă „în ultimii 20 de ani” ar fi investit în Agricultură. Lăsând la o parte că din aceştia, vreme de 12 ani domnia sa s-a aflat într-o formă sau alta la putere, întrebarea se pune când să fi investit România în agricultură? Până prin 2002, România abia avea „pe ce să bea apă”. La un PIB de 40 de miliarde, prioritarăp era subzistenţa. Abia după 2002, s-au început investiţiile, când a început creşterea economică. În vremea PSD s-a investit masiv (raportat la resurse) în infrastructură – s-au reparat drumuri, s-au reabilitat şcoli. Tăriceanu a majorat salariile şi pensiile şi investiţiile au continuat. De asemenea, în ce agricultură trebuia să investească statul? Că nu mai există agricultură de stat de când s-au retrocedat pământurile.

4 comments to “Despre ce vorbim? (II)”
  1. Ei na, te joci de-a naivul! 😀
    Tocmai pentru că s-au retrocedat (nici aia nu 100%) și totul e fârâmițat și cu eficiență scăzută, tocmai de-aia agricultura e un bun cal de bătaie electoral.
    Pentru că apropritarul de 3 ha complet necultivat (că deh! e criză și n-are omul bani să-și cultive decât ce e lângă casă) se uită siderat la marinarul priceputean și uită complet de cei 12 ani pomenți de tine și-și zice:
    -uite, măi, la Băse al nostru, nu numa’ că se ia de sufletul lor de capitaliști împuțiți, da’ uite ce bine le zice cu agricultura, poate dacă-l votăm ne mai dă 2 lei discount la bonurile de motorină pe care nu le-am văzut de 3 ani!
    La toate ăstea, mai adaugă niște mici și niște bere prin octombrie, pe la zilele recoltelor inexistente, și vei ști EXACT despre ce vorbim și unde bate Băse cu textele lui răsuflate.

  2. Infiintata in 1993, cu capital privat romanesc RURIS este producator de motoutilaje ce acopera o gama intreaga de lucrari necesare in microagricultura: motoferastraie, motocultoare, motocositori, masini de tuns gazon, motopompe, generatoare de curent, atomizoare . Motooul nostru „EFORT MIC, ROADE BOGATE” ne-a condus la realizarea unor produse cu fiabilitate mare, productivitate ridicata si usor de manevrat. Desi avem parteneri care ne reprezinta intr-un numar important de judete, obiectivul nostru este sa extindem gradul de acoperire al produselor RURIS, la nivel national. Cu fiecare an, marim nomenclatorul de produse astfel incat sa acoperim intrega gama de utilaje necesare in orice gospodarie. Experienta in domeniu de peste 15 ani, cat si reteaua de unitati service autorizate, garanteaza clientilor nostri calitatea produselor si serviciilor oferite de catre RURIS.

    Contact: SC RURIS IMPEX SRL, Craiova, tel: 0351.46.46.32, http://www.ruris.ro

  3. Pingback: Cel mai mişto comentariu de pe site » PoliTichii de mărgăritar

Comments are closed.