Crin Antonescu e un mare bou

Discursul imbecil de după, flancat de Norica Nicolai şi Ludovic Orban, îmi confirmă că omul este complet nepregătit pentru politică şi mă bucur că am votat cu Remus Cernea. E o mare flegmă pe feţele fraierilor care s-au deranjat în număr mare să vină la vot şi care şi-au dorit altceva decât un Vadim reloaded (sau, vorba lui Pavel Lucescu, un copil căruia i s-a luat jucăria).

19 comments to “Crin Antonescu e un mare bou”
  1. Subscriu – rareori mi-a fost dat sa vad un spectacol mai jalnic decat cel oferit azi de Crin Antonescu. Nu numai ca a imprumutat din discursul lui Basescu, dar ii ofera acestuia motive de optimism pentru turul II.

    Macar acum il pot vota pe Geoana cu ceva mai putina sila.

  2. @ Oxygen

    Paradoxal, Antonescu mi-a usurat decizia de a-l vota in turul II pe Geoana, aste neinsemnand ca am vreo empatie fata de personaj sau partidul lui.

  3. Idem. Stiam dar imi placea sa sper ca-i altfel.

    Dap … imi voi sterge obrazul si ma voi consola cu gandul ca am votat cu PNL … partidul lui Calin.

  4. Mda. Nu am cu cine sa votez in turul 2. Partea buna e ca nu o sa mai ma uit la televizor deci nu mai risc sa dau peste Marcel Hoara.

    • @Pelin
      Eu am urmărit cu atenţie doar seria CCSB, care corespunde cu rezultatele finale. Nu ştiu câtă încredere putem avea în cifrele vehiculate – la un moment dat, cifrele CURS şi CSOP erau identice, ceea ce are un grad mare de improbabilitate. Oricum, dacă te uiţi ce judeţe au votat mai mult, scorul este normal. Overall, chiar şi adevărată, era ceva ce nu se spune şi nu se face, se putea găsi ceva mai elegant. Urât final de carieră politică.

  5. pelin… varianta rationala ar fi sa incerci sa verifici cifrele pe care le analizezi … iar daca o sa observi ca ai fost manipulat … sa incerci sa tratezi sursele cu mai multa retinere.

    • @Ideile principale este una singură: „Vântu şi Voiculescu, prin sondajele lor, m-au furat, dar noi o să rămânem pe baricade să numărăm până când intrăm în turul II”.

  6. aha, mersi. mult prea copilaresc pt un aspirant la pozitia asta, mergea numai in cazul in care erau diferente de 1-2(max. 3) % de Geoana.

  7. Nici eu nu consider acuzatia de tip basescian la adresa lui Vantu si Voiculescu potrivita.

    Totusi, tonul postului tau de astazi este mai prejos.

  8. @Cos
    Am şi eu toleranţa mea la prostie. Şi cred că uneori este bine să laşi politeţea deoparte şi să spui adevărul. Oricum, ei sunt convinşi că ai ceva personal cu ei, în realitate fiind perfecţi.

  9. Din pacate nu este prima scapare a lui Crin Antonescu. Pe tot parcursul campaniei electorale a avut un ton agresiv, mai aproape de extrema dreapta decat de centru dreapta. Dar sa ne aducem aminte ca Manolescu a parasit PNL-ul tocmai in urma unui astfel de discurs virulent.

    Nu as spune ca e doar o flegma pe fata fraierilor, dar as merge mai departe si as spune ca actiunile sale sunt o mare palma trasa liberalismului.

    Nu cred ca oamenii au ales persoana Crin Antonescu, ci ideea de schimbare sau de forta de centru dreapta. Plus unii nostalgigi dupa PNL-ul Bratienilor.

  10. Da, Antonescu a cam scapat o galusca aseara.
    Totusi, galusca nu e comparabila cu mai putin mediatizatele dar mai gravele „companie farmaceutica nationala” a lui Geoana sau „ingaduirea libertatii presei” a lui Basescu.

    Il apar pe Antonescu pentru ca, desi are bubele si gafele lui, este totusi o ciudatenie in peisajul politic autohton. S-a ferit pe parcursul intregii cariere politice sa profite material in vre-un fel de aceasta – cu exceptia salariului. Nu am o problema cu bogatii. Dar ma irita peste masura cand vad ca cei care ajung in pozitii de putere se folosesc evident si cu nerusinare de acestea pentru interese proprii. Cred ca in politica ar trebui sa aiba loc decat cei complet dezinteresati financiar sau de putere. Adica cei care ori nu ii intereseaza banii si puterea din fire ori au deja suficiente din ambele. Doua exemple ar fi Crin Antonescu si Dinu Patriciu. Cred ca o conditie pentru intrarea in politica – nu legala, dar morala – ar fi asumarea opririi oricarei cresteri active a averii in perioada cu pricina.

  11. @Cos,
    dacă aplici criteriul acesta, Ion Iliescu este campion 😛
    Aia cu „îngăduirea libertăţii presei” este de antologie şi este încă un argument că Geoană este „răul cel mai mic”.
    Sunt curios cum va juca PNL. Aşa cum am spus, PNL nu trebuie să intre la guvernare, ci să se concentreze pe preluarea poziţiei PD. Dacă intră la guvernare alături de PSD nu-l văd bine. PD-ul se va replia şi va rămâne partid mare, iar PNL va rămâne „balama”. Revin cu un comentariu mai amplu mâine.

  12. @Cos

    Exemplul cu politicienii dezinteresati precum Dinu Patriciu nu cred ca sta in picioare. Sa nu uitam ca acesta este intemeietorul curentului petroliberal in Romania Cred ca tot timpul cei bogati vor cauta sa deturneze partidele in care isi exercita influenta de la misiune lor politica catre interesele economice personale ori de grup.

    Cred ca este necesara o traditie a averii care sa iti dea echilibrul si educatia de a actiona in interesul superior al doctrinei si principiilor unui partid politic

  13. @reconstructiadreptei, nu stiu ce s-a intamplat cu Manolescu. Pe vremea aia nu urmarea foarte atent situatia politica pentru ca eram prea tanar sa votez. Tot ce am putut gasi acum este motivul dat de Manolescu: „Am plecat din cauza lui Stolojan. Nu-mi convenea deloc ca presedinte. Daca as fi vrut sa lucrez cu oameni ca Theodor Stolojan, as fi intrat in Partidul Comunist si as fi facut o cariera decenta”.

    @Cristian, criteriul include si dezinteresul pentru putere de dragul puterii. Aici Ion Iliescu e campion intradevar – a compensat impotenta intelectuala prin promovarea intereselor celor care erau dispusi sa il sustina.

  14. Crin Antonescu este o mare dezamagire si pentru mine. A crezut prea mult in minciuni si a aratat imaturitate politica. Pacat.
    Ramane doar ca toti candidatii iesiti din cursa sa faca front comun cu Mircea Geoana pentru a avea un marinar mai mult in flota Romaniei!

Comments are closed.