Ceea ce începe prost…

… se termină şi mai prost, spune una din legile lui Murphy. Campania preşedintelui a început foarte prost, cu un interviu neinspirat la Realitatea Tv. Desigur, înainte mai fusese întâlnirea de la GDS, numai că impactul electoral al acesteia este nul aşa că nu are rost să discutăm despre ceea ce s-a întâmplat acolo. Însă interviul de la Realitatea TV este de departe cea mai lamentabilă prestaţie a preşedintelui.

Momentul în care s-a rupt filmul a fost momentul în care Răzvan Dumitrescu i-a retezat scurt diatriba împotriva guvernului. Pentru prima dată l-am văzut pe preşedinte descumpănit – probabil că i se spusese că amfitrionul va fi mai prietenos, sau poate a avut el alte aşteptări, oricum, jos pălăria pentru Dumitrescu – şi de acolo şi-a pierdut complet cadenţa. Momentul „nouă victime” şi citatul din Patriciu, atribuit lui Raţiu sunt alte două gafe colosale, taxate inclusiv de ziarele favorabile necondiţionat preşedintelui.

Dincolo de aceste ratări, am văzut un preşedinte nevconvingător, incapabil să argumenteze referendumul şi votul uninominal „direct” (am mai spus-o de mai multe ori, eu personal sunt de acord cu această formă de uninominal şi nu cu cea a guvernului Tăriceanu, însă nu pentru vreunul din argumentele preşedintelui, dar despre cea mai bună modalitate de reformare şi conştientizare a clasei politice am mai scris) şi, mai presus de toate, obosit şi lipsit de energie. Nici măcar celebrul său zâmbet nu mai era dus până la capăt.

Un preşedinte care are o fixaţie pentru cuvântul „extrem” pe care îl foloseşte la fiecare două propoziţii şi cu un bagaj restrâns de idei. Îndată ce nu mai este lăsat să bată câmpii despre corupţia guvernului, vinovată pentru toate relele din lume preşdintele nu mai ştie altceva. Încercarea de a-şi apropria subiectul Italia a eşuat lamentabil, fiind nevoit să dea pe la prânz o dezminţire. Nu înţeleg de ce dezminţirea nu a fost însoţită şi de demisia celui care i-a pregătit temele…

Se anunţă vremuri foarte grele pentru preşedinte.

2 comments to “Ceea ce începe prost…”
  1. din pacate, Cristi, eu n’am apucat sa vad emisiunea 🙁 am inteles, insa, din toate comentariile, ca n’a iesit prea bine la imagine… dar nu subiectul Base ma intereseaza, ci modalitatea de alegere a parlamentarilor–si, poate, a altor alesi ai neamului…

    motiv pentru care am tot „invitat” lumea sa participe la acest eveniment, unde se-ncearca o ultima clarificare in disputa asta, dintre modelul quasi-proportional si cel majoritar in doua tururi… sper sa vad si sa aud oameni si argumente, nu lamentari si petarde… oricum, e o „intamplare” chiar sub nasul parlamentarilor, care ar putea fi convinsi, eventual/definitiv (?), de meritele unuia dintre sisteme, ca sa stie mai clar ce au de facut dupa referendum…

    si eu cred ca avem nevoie de modelul majoritar, dar cred ca avem nevoie si de o perioada (si de un model) de tranzitie–altfel, reprezentarea politica ar putea fi dinamitata tocmai de faptul ca partidele nu prea au „cadre,” iar asta e un aspect atat de vizibil, incat pe mine ma dor ochii… bafta multa! –Codru
    ===
    AUDIERE PUBLICA
    Disputa uninominala, de la iluzie la realitate. Ce sistem electoral uninominal ne reprezinta cel mai bine interesele?

    In data de 19 noiembrie 2007, intre orele 12:00 si 14:00, in Palatul Parlamentului, Bucuresti, Camera Deputatilor, Intrarea Izvor nr. 2, in sala Nicolae Balcescu, intrarea A3S2., se va desfasura o sesiune de audieri publice cu tema „Disputa uninominala, de la iluzie la realitate. Ce sistem electoral uninominal ne reprezinta cel mai bine interesele?”

    Acest eveniment este organizat de Asociatia Academia de Advocacy, cu sprijinul financiar al Camerei Deputatilor prin programul „Parteneriat cu societatea civila”.

    Scopul pentru care organizatorul a avut aceasta initiativa a fost de a oferi oportunitatea tuturor partilor interesate de a-si prezenta punctul de vedere si de a-si impartasi opiniile cu privire la aceasta tema. Rezultatul audierii va fi prezentat sub forma unui raport, care va fi mai apoi remis opiniei publice si factorilor de decizie pentru
    examinare si luare in considerare.

    Audierea publica este o procedura transparenta de colectare de opinii prin care orice grup, organizatie si institutie interesata isi poate aduce contributia la actul decizional al politicilor publice. Materialele audierii, disponibile la http://www.votuninominal.audieripublice.ro/

    * Formular de inregistare
    * Chemarea la actiune
    * Motivatia audierii publice
    * Agenda audierii publice
    * Indrumarul pentru redactarea depozitiilor
    * Procedura audierii publice
    * Bibliografia audierii publice

    Pentru eventuale nelamuriri ne puteti scrie la adresa corina@advocacy.ro

  2. Vocabularul limitat al presedintelui se vede imediat daca mu mai recita „placa”.
    In afara de acuze nu am vazut nimic creativ de la un om „al poporului” asa cum se vrea.

Comments are closed.