Să fie drumul cu oameni…

Începand cu 1 septembrie 2012 va intra în vigoare Legea 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă. Tot la această dată va intra în vigoare şi noul Cod de procedură civilă.
O modificare de larg impact este schimbarea denumirii societăţilor comerciale în societăţi. Aceasta presupune ca societăţile comerciale să îşi actualizeze actele constitutive cu noua denumire. Aceasta se poate realiza începând cu data de 1 septembrie 2012 şi până la 1 septembrie 2014 (art. 79 din Legea 76/2012, „în termen de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, societăţile înregistrate în registrul comerţului care au în denumire sintagma “societate comerciala” sunt obligate a efectua demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul “societate”). Înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxa de înregistrare.

Deci, fiindcă unui idiot i s-a părut amuzant să înlocuiască termenul de societate comercială cu cel de societate, toate firmele din România trebuie să treacă pe la Registrul Comerţului. Ain’t that funny? Asta şi pentru că la un moment dat, un alt idiot a decis că denumirea unei firme este SC Gogu SRL, nu doar Gogu. Desigur, pentru a deosebi între PFA Gogu, SNC Gogu, SCS Gogu, IF Gogu, II Gogu sau Gogu SRL-D.

One comment to “Să fie drumul cu oameni…”

Comments are closed.