Dacă președintele propune repetarea unui referendum pentru că nu au fost duse la îndeplinire deciziile rezultate, de ce să nu repetăm și referendumul pentru demiterea președintelui, ale cărui decizii la fel nu au fost duse la îndeplinire? Bănuiesc că nu ar fi mare lucru să se mai adauge o întrebare pe buletin.
7 comments to “De ce nu?”
ai vreun motiv pentru demitere?
Tehnic, ar fi: Implicarea directă în construirea și promovarea unei formațiuni politice.
care formatiune? ce articol s-ar incalca?
nu. inca o data, constitutia prevede ca presedintii nu au voie sa fie membri de partid. atat. iar partidul miscarea populara nu exista. asa ca despre ce vorbim?
Teoretic, acest nou referendum (cvasi-inutil), ar primi fara surprize stampile pe NU de la numerosii votanti pro-USL, nicio indoiala.
Iar daca acestia vor alege (justificat de altfel, ca razbunare pentru toamna trecuta) sa il boicoteze, evident putinii votanti pro-Base nu vor reusi sa treaca pragul minim, nici asa scazut cum s-a propus de catre noul fazar of za Constitushian. In ambele cazuri, puterea nu ar trebui sa se teama de rezultat, nu? Oh, wait…
Nu inteleg de ce trebuie prevazut in constitutie un numar fix de parlamentari. Legea electorala prevede o norma de reprezentare , 1 deputat la 70.000 de locuitori si 1 senator la 160.000 de locuitori. E destul sa se mareasca norma de reprezentare si rezulta scaderea numarului de parlamentari.
Nu mai visati la un nou referendum de demitere. Cine a defectat in 2012 o va face in continuare. La cum merg lucrurile, e clar ca Ponta a sacrificat USL in schimbul relatiilor sale internationale.